Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
©
© Eva Bloem

Pers

Pers
Persberichten (archief)
Pers
Huidige en verwachte tentoonstellingen
Persbezoek
Museumpartners

Museumpartners H'ART Museum

H'ART Museum werkt nauw samen met Centre Pompidou, British Museum en Smithsonian American Art Museum. Door de verbintenis met deze internationale topmusea brengen wij wereldberoemde kunstcollecties naar Amsterdam. 

Centre Pompidou

Sinds 1977 is Centre Pompidou diep geworteld in de stad Parijs en staat het open voor de wereld en voor innovatie. Het iconische gebouw herbergt Europa's rijkste en een van 's werelds grootste collecties moderne en hedendaagse kunst, naast tentoonstellingen, symposia, festivals, shows, projecties en workshops voor jongeren. Het zeer rijke programma, op het kruispunt van kunstvormen en publiek, trekt jaarlijks meer dan 3 miljoen bezoekers. Trouw aan haar ambitie om cultuur en creatie voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, ontwikkelt het Centre Pompidou ook haar regionale en internationale aanwezigheid. In juni opent de eerste tentoonstelling van H'ART Museum in samenwerking met Centre Pompidou geheel in het teken van Kandinksy.

©
Manuel Braun © Centre Pompidou, 2016
Centre Pompidou, architectes Renzo Piano et Richard Rogers, photo - Manuel Braun © Centre Pompidou, 2016 (1)

British Museum

Het British Museum, opgericht in 1753, was het eerste nationale openbare museum ter wereld. De collectie van ongeveer 8 miljoen objecten vertelt de verhalen van culturen over de hele wereld, vanaf het begin van de menselijke geschiedenis, meer dan twee miljoen jaar geleden, tot het heden. De objecten variëren van de vroegste gereedschappen die door mensen zijn gemaakt en opmerkelijke vondsten uit de oudheid tot meer recente objecten uit Afrika, Oceanië en Amerika, het Midden-Oosten, Azië en Europa, evenals de nationale collecties prenten en tekeningen, en munten en medailles. Naast het werk in Londen neemt het museum deel aan een uitgebreid programma van uitleningen en rondleidingen, zowel in het Verenigd Koninkrijk als over de hele wereld. Onderzoek met internationale impact blijft de basis vormen voor de tentoonstellingen en het werk van het British Museum.

British Museum, Londen

Smithsonian American Art Museum

Het Smithsonian American Art Museum, onderdeel van het museum- en onderzoekscomplex van het Smithsonian Institution, is het belangrijkste museum in de Verenigde Staten voor Amerikaanse kunst en kunstnijverheid en huisvest een van de belangrijkste en meest uitgebreide collecties Amerikaanse kunst ter wereld.

©
Courtesy Smithsonian American Art Museum, photo by Tim Hursley
Courtesy Smithsonian American Art Museum, photo by Tim Hursley


Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling