Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
©
Eva Bloem

Over het museum

Organisatie
Vacatures
Kom jij bij ons werken?
Organisatie
Achtergrond

Geschiedenis

Historisch gezien begon het gebouw in 1683 als Diaconie Oude Vrouwen Huys, een toevluchtsoord voor ontheemde oudere stadsdames. In 1817 kwamen er ook plaatsen beschikbaar voor mannen. 

Tot in de 20e eeuw was de kerkzaal in het tehuis de op één na grootste van de stad en werd deze regelmatig gebruikt voor de eredienst. Winston Churchill zette zelfs voet aan wal in het gebouw aan de Amstel, dat in 1953 werd omgedoopt tot 'Amstelhof'. In de jaren 1970 vond een grote renovatie plaats en pas in 2007 werden de laatste bewoners overgeplaatst naar een meer geschikt tehuis. Ernst Veen, destijds directeur van De Nieuwe Kerk Amsterdam, kwam op het idee om het Amstelhof een nieuwe bestemming te geven, namelijk die van museum. Leningen uit de schatkamer van de Hermitage in Sint Petersburg, een museum in Rusland, maakten het mogelijk om het te openen als de Hermitage Amsterdam tijdens een feestelijke opening in 2009.

Meer dan 5 miljoen bezoekers zijn door onze deuren gewandeld en hebben 30 gevarieerde en inspirerende tentoonstellingen bezocht. We verwelkomen altijd een mix van zowel internationale als lokale bezoekers.

Organisatie
Bestuur
Organisatie
H'ART Museum
Organisatie
Directeur in de spotlight: Annabelle Birnie van H'ART Museum

Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling