Laatste kans: Spaanse Meesters nog te zien tot en met 29 mei, met:

Spaanse klanken

De veelgeprezen, gratis muziektour van DJ Von Rosenthal is al door meer dan 100.000 bezoekers beluisterd. Kom in warme, Spaanse sferen, en ervaar een extra dimensie bij het kunstkijken. De muziektour is gratis verkrijgbaar met een entreekaart.

Zondag 22 mei, 14 uur

Het Franz Liszt Kamerkoor brengt werken van Tomás Luis de Victoria, Francisco Guerrero en de Argentijnse componist Carlos Guastavino, begeleid door piano. Gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling.

Zondag 29 mei, 14 uur

Het Trio Mañanitas brengt op viool, cello en flamencogitaar een ode aan de Spaanse Meesters. Geïnspireerd door moderne flamenco en Spaanse klassieke muziek, gepassioneerd en trots. Gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling.

Schilderworkshops

Het bezoek wordt een complete ervaring met een interactieve rondleiding gevolgd door een workshop in een van de Hermitage-ateliers.
Duur: 2,5 uur.

Informatie en aanmelding educatie@hermitage.nl

Zondag 1 mei, 14 uur

Familieatelier, met workshop Zelfportret
Prijs € 7,50 pp (excl. entree tentoonstelling).

Zondag 8 mei, 14 uur

Een kleurrijke Picasse, met schilderworkshop
Prijs € 30 pp (incl. materialen, excl. entree tentoonstelling)

Donderdag 19 mei, 14 uur

Spaans meesterwerk, met schilderworkshop
Prijs € 30 pp (incl. materialen, excl. entree tentoonstelling)

Aanbiedingen in het museumcafé

Naast diverse Spaanse heerlijkheden als empanadas en voortreffelijke Rioja biedt museumcafé-restaurant Neva koffie met een huisgemaakt Spaans sinaasappeltaartje voor € 5,50.

Spaanse Meesters, Outsider Art Museum en Hollanders van de Gouden Eeuw

De tentoonstelling Spaanse Meesters is nog te zien tot en met zondag 29 mei 2016. Ook kunt u ook nog de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw bezoeken.
En sinds donderdag 17 maart is ook het nieuwe Outsider Art Museum geopend voor publiek.
Dat zijn dus drie tentoonstellingen onder één dak! Een unieke gelegenheid!

Klik hier voor meer informatie over openingstijden en prijzen. Ook van combitickets.

Klik hier om naar de website te gaan van de Hollanders van de Gouden Eeuw.
Hollanders van de Gouden Eeuw is samengesteld door het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum, in nauwe samenwerking met de Hermitage Amsterdam.

Rembrandts Anatomische les van Dr. Deijman vanaf 19 maart te zien in de Hermitage Amsterdam

Vanaf zaterdag 19 maart is Rembrandts schilderij De anatomische les van Dr. Deijman te zien in de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw in de Hermitage Amsterdam. Ook wordt de originele schets uit 1656 tentoongesteld. De tekening geeft een beeld van hoe het schilderij er ongeveer uit moet hebben gezien vóórdat een groot deel door een brand werd vernietigd. De anatomische les van Dr. Deijman is een van de zeven kunstwerken die aan de presentatie worden toegevoegd. Naast het schilderij van Rembrandt zijn in de twee nieuwe kabinetten anatomische lessen te zien van Adriaen Backer (1635/36–1684) en Nicolaes Pickenoy (1588–1650/56). Voor het eerst worden deze kunstwerken in de context van het Hollandse groepsportret uit de zeventiende eeuw getoond.

Lees meer

Bijschriften afbeeldingen:
Afbeelding 1: Rembrandt (1606 - 1669), De anatomische les van Dr. Deijman, 1656, Amsterdam Museum
Afbeelding 2: Situatieschets met de Anatomische les van Dr. Deijman, 1656, Amsterdam Museum

Amsterdam, 5 februari 2016

Eerste Outsider Art Museum in Nederland

Museale erkenning voor opkomende stroming in de kunstwereld

Voor het eerst in Nederland komt er een Outsider Art Museum met toonaangevende kunstwerken van nationale en internationale Outsider-kunstenaars. Het museum wordt gevestigd in een nieuwe museale ruimte in de Hermitage Amsterdam. Dankzij een bijzondere samenwerking tussen museum Het Dolhuys in Haarlem, zorgorganisatie Cordaan en Hermitage Amsterdam wordt een omvangrijke Outsider Art-collectie getoond aan een groot, internationaal publiek.

Het nieuwe museum gaat op 17 maart open en richt zich op actuele Outsider Art, afkomstig uit de groeiende collectie van Het Dolhuys. Het gaat om honderden werken van tientallen Engelse, Franse, Iraanse, Japanse en Nederlandse kunstenaars. Eén van de meest beroemde kunstenaars is Shinichi Sawada (1982); hij exposeerde op de Biënnale van Venetië in 2013 die voor een groot deel was gewijd aan Outsider Art. Het betekende de doorbraak van deze opkomende stroming in de internationale kunstwereld. Sawada maakt op een zeer perfectionistische manier beelden van keramiek.

Lees meer

v.l.n.r.
Keisuke Ishino, Girl, 2011. Papier, markeerstift op oliebasis, plakband, 35 x 20,7 x 4,5 cm.
Collectie kunstenaar Shinichi Sawada, Zonder titel, 2006–10. Keramiek, 20 x 23,5 x 39 cm. Collectie Dolhuys
Derk Wessels, Portret Zwarte haren, 2011. Vetkrijgt op papier, 50 x 65 cm. Collectie Dolhuys.

Tentoonstelling Catharina de Grote ontrafelt leven en mythes van Europa’s grootste keizerin

18 juni 2016 tot en met 15 januari 2017

250 jaar nadat zij met een opzienbarende kunstaankoop de Hermitage stichtte, brengt de Hermitage Amsterdam in een rijke tentoonstelling het levensverhaal van Catharina de Grote, Europa’s langst regerende keizerin. Haar naam was altijd omgeven door superlatieven en mythes, vaak ook over haar intieme leven en de hofintriges. Sommige mythes horen inderdaad in het rijk der fabelen. Andere zijn helemaal geen mythes, want echt waar. Catharina de Grote (1729–1796) werd als 14-jarig Duitse prinses uitgehuwelijkt. Ze bereikte zelf de tsarentroon doordat ze haar echtgenoot, tsaar Peter III, aan de kant zette. Catharina zou de grootste tsarina aller tijden worden. Ze had een ambitieuze agenda, met hervormingen in het hele tsarenrijk. Ze keek en handelde vooruit. Ze kende tegenslagen, maar bracht vooral veel tot stand. Ze had een enorme passie voor kunst. Ze heeft meer betekend dan wie ook voor ’s werelds grootste kunstcollectie. Ze was een verlicht despoot, die correspondeerde met Voltaire en Diderot. Ze breidde haar rijk uit met een gebied zo groot als Frankrijk, inclusief de Krim. Ze had bij dat alles een fijne neus voor getalenteerde mensen om haar te helpen, zoals de gebroeders Orlov en haar belangrijkste minnaar, Potemkin. Ze was de diamant die zij zelf sleep.

Lees meer

Fjodor Rokotov naar Alexander Roslin, Portret van Catharina de Grote, 1780–90 (origineel 1777–78). Olieverf op doek
Vigilius Eriksen, Portret van Catharina de Grote te paard, 1762. Olieverf op doek
© State Hermitage Museum, St Petersburg

Spaanse Meesters uit de Hermitage

In opdracht van Artflix, the exposition experience

Soundtrack DJ Von Rosenthal
Spaanse Meesters uit de Hermitage

Voor het eerst: een volledig muzikale audiotour!

Van opzwepende Spaanse orkest- en gitaarklanken tot devote hemelse tonen, op verzoek van de Hermitage Amsterdam heeft DJ Von Rosenthal (foto) een speciale Spaanse muziekmix gemaakt bij de tentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage.
Om de schilderijen auditief meer reliëf te geven hoort u prachtige muziek van onder meer Manuel de Falla, Joaquín Rodrigo (Concierto de Aranjuez), Domenico Scarlatti, Paco de Lucía, maar ook gharnati: een kruisbestuiving van Moorse en Spaanse muziek.

‘Bij ieder muziekstuk heb je het gevoel dat Von Rosenthal je leidt, maar niet dwingt. De rest van het werk doen de schilderijen. Laat het maar binnenkomen.’ (Wieteke van Zeil in de Volkskrant, 30.11.2015)

Beluisteren via de muziekspeler met koptelefoon (gratis bij uw ticket)

Richt de muziekspeler als een afstandsbediening naar een muziekpunt. U hoeft geen toets in te drukken, de muziek zal automatisch starten. Er zijn 13 muziekpunten.
Ook thuis kunt u deze muziekmix beluisteren. Als u de muziekspeler registreert met uw emailadres, dan kunt u thuis de muziek per email ontvangen. Bij de audiobalie staat hiervoor een MapMyVisit console.

Of

Beluisteren via uw eigen smartphone

Download de app van Soundcloud of Mixcloud, dan kunt u de hele mix via streaming beluisteren
-soundcloud: zoek op ‘von rosenthal’, druk op play bij de Soundtrack Spaanse Meesters;
-mixcloud: login of maak een account aan. Zoek op ‘ von rosenthal’, druk op play bij de Soundtrack Spaanse Meesters.

Heeft u geen koptelefoon bij u, dan kunt u die vragen aan de balie.

Ook thuis kunt u deze muziekmix beluisteren, via
- soundcloud.com/von-rosenthal
- mixcloud.com/Vonrosenthaldelavegaz

DJ Von Rosenthal
Foto Ellis Faas

Creatieve cursussen en workshops voor jong en oud
Geef je nu op en ontdek je eigen creatieve talent!

Workshops voor volwassenen tijdens Spaanse Meesters

Klik hier voor meer informatie.
Aanmelden via educatie@hermitage.nl.

Tentoonstellingsprogramma Hermitage Amsterdam

Hollanders van de Gouden EeuwVanaf 29 november 2014
Spaanse Meesters
28 november – 29 mei 2016
Outsider Art Museum
Vanaf 17 maart 2016
Catharina de Grote
onder voorbehoud
18 juni 2016 – 15 januari 2017
1917. Van Romanov tot revolutie
onder voorbehoud
11 februari – 17 september 2017
Hollandse Meesters
onder voorbehoud
14 oktober 2017 – 27 mei 2018

© State Hermitage Museum St Petersburg

Hollandse Meesters uit de Hermitage

Oogappels van de tsaren
Zaterdag 14 oktober 2017 t/m zondag 27 mei 2018

De beroemde Hollandse Meesters uit St.-Petersburg komen naar Amsterdam. Bij de opening van de Hermitage Amsterdam in 2009 was het een belangrijk onderwerp van gesprek en in 2017 gaat het echt gebeuren. Het is een cadeau voor alle kunstliefhebbers met natuurlijk Rembrandt (waaronder prachtige late Rembrandts) en zijn beroemde en minder beroemde tijdgenoten.
Het wordt een feest van herkenning en ontdekking. Een tentoonstelling over de beroemdste verzameling Hollandse schilders buiten ons land.

Rembrandt Harmensz. van Rijn, De veroordeling van Haman, ca. 1665. Olieverf op doek © State Hermitage Museum, St Petersburg

De Plantage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam ligt in de Plantage, The Cultural Garden of Amsterdam. Midden in het centrum biedt deze buurt alles wat u zoekt in een stad: natuur én cultuur in een levendige, aangename omgeving.
Als u de mooiste buurt van Amsterdam wilt bezoeken en lange rijen en stromen toeristen wilt vermijden, dan mag u de Plantage niet missen. Bezoek er ook een van de andere musea of culturele instellingen. We kunnen het van harte aanbevelen!
Voor meer informatie: plantageamsterdam.nl.

Hermitage deze week

Foto Janiek Dam

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag) en 25 december (Eerste kerstdag)
Open op 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

Creatieve cursussen en workshops voor jong en oud

Geef je nu op en ontdek je eigen creatieve talent!

Klik hier voor meer informatie.

Verwacht

Vanaf 14 oktober 2017

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten in de Hermitage Amsterdam? Meld u dan aan.

Rondleiding boeken?

Voor meer informatie klik hier.

Wifi

In de Hermitage Amsterdam is nu ook wifi beschikbaar!
Network naam: Hermitage_public
Wachtwoord: hermitage

Verloren voorwerpen

Voor informatie over verloren voorwerpen kunt u mailen naar: verlorenvoorwerpen@hermitage.nl.

Rolstoelfaciliteiten

Alle zalen en faciliteiten zijn rolstoelvriendelijk. Er zijn drie invalidentoiletten. Het gebouw heeft drie publieksliften. Het reserveren van rolstoelen of rollators is aan te raden, via boeking@hermitage.nl.

SLIM

Niemand kan zonder vrienden. Ook wij niet.

Daarom roepen wij u op Vriend te worden. Of Vriendin.
Zo steunt u de Hermitage Amsterdam.
En de vele, vele activiteiten die er plaatsvinden.
Aan de boorden van de Amstel.
En de zijarm Nieuwe Herengracht.

Voorstellen

Café-restaurant Neva

Café-restaurant Neva is gevestigd boven de entreefoyer van de Hermitage Amsterdam. Het heeft zijn naam te danken aan de rivier die door St.-Petersburg stroomt en waaraan de Hermitage zich bevindt. In Neva komen kunst, cultuur en gastvrijheid op een bijzondere manier samen.

Openingstijden Neva

Dagelijks 10–17.30 uur

Reserveren

020 530 74 83
inforestaurant@hermitage.nl
Voor groepsreserveringen of evenementen kan contact worden opgenomen met events@hermitage.nl of 020 530 87 59.

Lees meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.