Alexander, Napoleon & Joséphine en Hollanders van de Gouden Eeuw

De tentoonstelling Alexander, Napoleon & Joséphine is nu te zien in de Hermitage Amsterdam. Bovendien kunt u ook de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw bezoeken.

Dat zijn dus twee tentoonstellingen onder één dak! Een unieke gelegenheid!
Klik hier voor meer informatie over openingstijden en prijzen. Ook van combitickets.

Klik hier om naar de website te gaan van de Hollanders van de Gouden Eeuw.
Hollanders van de Gouden Eeuw is samengesteld door het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum, in nauwe samenwerking met de Hermitage Amsterdam.

Spaanse Meesters uit de Hermitage.
De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya

28 november 2015 – 29 mei 2016

Op zaterdag 28 november 2015 opent de Hermitage Amsterdam de langverwachte kunsttentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage. De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya. Meer dan zestig meesterwerken, naast een schat aan grafiek en werken van toegepaste kunst: niet eerder was in Nederland zo’n breed overzicht te zien van Spaanse kunst, die ook nauwelijks in Nederlandse museumcollecties vertegenwoordigd is. Er bevinden zich topstukken onder als De apostelen Petrus en Paulus van El Greco (1587–92), Velázquez’ Portret van graaf-hertog Olivares (ca. 1638), Murillo’s Onbevlekte Ontvangenis (ca. 1680) en Goya’s Portret van de actrice Antonia Zárate (1810–11), naast schilderijen van leerlingen en latere schilders, tot en met Picasso. Samen vertellen ze van de opkomst en glorie van de Spaanse kunst, de Gouden Eeuw, waarvan de invloed tot in de moderne tijd zou reiken.

Lees meer

El Greco (Doménikos Theotokópoulos) (1541–1614), De apostelen Petrus en Paulus, 1587–92
Diego Velázquez de Silva (1599–1660), Hoofd van een man in profiel, ca. 1616
Bartolomé Esteban Murillo (1617–1682), Onbevlekte Ontvangenis, ca. 1680
Francisco José de Goya y Lucientes (1746–1828), Portret van de actrice Antonia Zárate, ca. 1810–11
Pablo Picasso (1881 –1973), Jongen met hond, 1905
© State Hermitage Museum, St Petersburg

Minister Bussemaker opent uniek duurzaamheidsproject aan de Amstel

Tussen Kunst en Kas: Hermitage Amsterdam en Hortus Botanicus aangesloten op één warmte-koudebron

Op 2 september 2015 heeft minister Bussemaker in een werkbezoek aan de Hermitage Amsterdam en de Hortus Botanicus in Amsterdam de eerste beschikking in de Pilot Duurzaamheid Rijksmonumenten overhandigd voor het project Tussen Kunst en Kas. Energie delen aan de Amstel. Met dit vooruitstrevende en kostenbesparende project zullen de twee instellingen het komende jaar door 425 meter lange buizen duurzaam met elkaar worden verbonden. Zo kan de geaccumuleerde bronwarmte van museum Hermitage Amsterdam gebruikt worden voor de verwarming van de planten in de monumentale Palmenkas in de Hortus Botanicus en levert de Hortus gekoeld water terug aan de Hermitage voor de koeling van de kunst. Het project is door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen benoemd tot voorbeeldproject in het kader van de nieuwe Beleidsnota Duurzaamheid Rijksmonumenten. Het project werd op 2 september gepresenteerd aan de minister en door de betrokkenen nader toegelicht tijdens een wandeling van het ketelhuis onder de Hermitage Amsterdam naar de kassen van de Hortus.

Lees meer

Foto Evert Elzinga
v.r.n.l.: Jet Bussemaker, minister OCW; Cathelijne Broers, directeur Hermitage Amsterdam; Taeke Kuipers, directeur Hortus Botanicus Amsterdam; Sebastiaan Lagendaal, hoofd Facilitaire Zaken en Veiligheid Hermitage Amsterdam

Samenwerking Hermitage Amsterdam en Kasteel Keukenhof levert stukje Keukenhof aan de Amstel

De Hermitage Amsterdam en Kasteel Keukenhof, ondernemers in het culturele en toeristische veld, gaan samenwerken. Jaarlijks zullen Nederlandse kwekers, geïnspireerd door de Hermitage-tentoonstellingen, bloemen planten. De gezamenlijke Kalanchoë-kwekers bijten de spits af. In de binnentuin staat een prachtig mozaïek van 4.700 Kalanchoës met de letters ANJ, de initialen van tsaar Alexander I, Napoleon Bonaparte en diens grote liefde – en fervent bloemenverzamelaar – Joséphine de Beauharnais.

Lees meer

Foto Karel Schaepman

Joséphine. Een keizerrijk in een tuin

Op korte loopafstand van de Hermitage Amsterdam is in de Hortus Botanicus de tentoonstelling Joséphine. Een keizerrijk in een tuin te zien, met een bijzonder activiteitenprogramma.
Combinatieticket voor € 17,50, verkrijgbaar bij de kassa van de Hermitage Amsterdam.

Trailer Alexander, Napoleon & Joséphine

Three great names on the European stage at the beginning of the nineteenth century. Napoleon Bonaparte and tsar Alexander I determined the fate of millions of Europeans. A fascinating role was played by the elegant Joséphine de Beauharnais, Napoleon’s empress, great art collector and later a dear friend to the Russian tsar.
Alexander, Napoleon & Joséphine, a story of friendship, war and art from the Hermitage.
is an extraordinary exhibition! Meet them in the Hermitage Museum Amsterdam.

Bezoekers over Alexander, Napoleon en Joséphine

Bent u benieuwd wat bezoekers van Alexander, Napoleon & Joséphine vinden?
Kijk dan snel hier voor een aantal bezoekersrecensies.

Foto Evert Elzinga

Creatieve cursussen en workshops voor jong en oud
Geef je nu op en ontdek je eigen creatieve talent!

Workshops voor volwassenen tijdens Alexander, Napoleon & Joséphine

Klik hier voor meer informatie.
Aanmelden via educatie@hermitage.nl.

Foto Evert Elzinga

ABN AMRO Kunstprijs

De ABN AMRO Kunstprijs is terug van weggeweest. Vandaag is bekendgemaakt dat de vijfde editie van de ABN AMRO Kunstprijs is gewonnen door Melvin Moti (Rotterdam, 1977).

Lees meer

Melvin Moti, The Prisoner's Cinema, 2008, 35mm film, kleur, geen geluid, 22 min. Courtesy Meyer Riegger, Berlijn/Karlsruhe

Tentoonstellingsprogramma Hermitage Amsterdam

Hollanders van de Gouden EeuwTot eind 2016
Alexander, Napoleon & Joséphine
onder voorbehoud
28 maart – 8 november 2015
Spaanse Meesters
onder voorbehoud
28 november – 29 mei 2016

© State Hermitage Museum St Petersburg

Hollandse Meesters uit de Hermitage

Oogappels van de tsaren

De beroemde Hollandse Meesters uit St.-Petersburg komen naar Amsterdam. Bij de opening van de Hermitage Amsterdam in 2009 was het een belangrijk onderwerp van gesprek en in 2017 gaat het echt gebeuren. Het is een cadeau voor alle kunstliefhebbers met natuurlijk Rembrandt (waaronder prachtige late Rembrandts) en zijn beroemde en minder beroemde tijdgenoten.
Het wordt een feest van herkenning en ontdekking. Een tentoonstelling over de beroemdste verzameling Hollandse schilders buiten ons land.

Rembrandt Harmensz. van Rijn, De veroordeling van Haman, ca. 1665. Olieverf op doek © State Hermitage Museum, St Petersburg

De Plantage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam ligt in de Plantage, The Cultural Garden of Amsterdam. Midden in het centrum biedt deze buurt alles wat u zoekt in een stad: natuur én cultuur in een levendige, aangename omgeving.
Als u de mooiste buurt van Amsterdam wilt bezoeken en lange rijen en stromen toeristen wilt vermijden, dan mag u de Plantage niet missen. Bezoek er ook een van de andere musea of culturele instellingen. We kunnen het van harte aanbevelen!
Voor meer informatie: plantageamsterdam.nl.

Studiecentrum

Het studiecentrum van de Hermitage Amsterdam is woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur voor iedereen én gratis toegankelijk. U kunt dus ook los van een bezoek aan de tentoonstelling de boeken- en beeldencollectie of de informatie op de computers raadplegen. In deze rustige ruimte kunt u in een van onze kunsttijdschriften bladeren of in The St. Petersburg Times lezen wat zich nu in Rusland afspeelt. Of kijken naar bijzondere beelden in ons filmarchief.

Filmprogramma

Op het grote scherm in het studiecentrum draait iedere woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur een filmprogramma.

Lees meer

Wifi

In het studiecentrum is er gratis toegang tot het internet. Kom met uw eigen laptop, smartphone of tablet en geniet van deze prettige en rustige ruimte!

Openingstijden: woensdag, zaterdag, zondag 13–17 uur

Voortgezet onderwijs

Het studiecentrum is ook het startpunt van de twee lesmodules die voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld zijn. Aan de hand van kijkkaarten leiden leerlingen elkaar door de tentoonstelling rond.

Meer informatie

Foto Jørgen Koopmanschap

Hermitage deze week

Foto Janiek Dam

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Internetpartner
Strategiepartner

Onze regenten, partners en fondsen.

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag) en 25 december (Eerste Kerstdag)
Open op 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Verwacht

Vanaf 28 november 2015

Speurtocht
Alexander, Napoleon & Joséphine

Bij aanschaf van een kinderkaartje krijg je een speurtocht cadeau!
Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees meer

Creatieve cursussen en workshops voor jong en oud

Geef je nu op en ontdek je eigen creatieve talent!

Klik hier voor meer informatie.

Vacatures

Voor het museumrestaurant zijn wij per direct op zoek naar een medewerker bediening (oproepbasis).

Voor het museumrestaurant zijn wij per direct op zoek naar een medewerker keuken (oproepbasis).

Voor de afdeling Communicatie, Educatie & Marketing van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam zijn wij op zoek naar een stagiair(e) Sales & Marketing.

Voor de afdeling Financiën van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam zijn wij op zoek naar een stagiair(e) Financiën.

Lees meer

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten in de Hermitage Amsterdam? Meld u dan aan.

Rondleiding boeken?

Voor meer informatie klik hier.

Wifi

In de Hermitage Amsterdam is nu ook Wifi beschikbaar!
Network naam: Hermitage_public
Wachtwoord: hermitage

Verloren voorwerpen

Voor informatie over verloren voorwerpen kunt u mailen naar: verlorenvoorwerpen@hermitage.nl.

Rolstoelfaciliteiten

Alle zalen en faciliteiten zijn rolstoelvriendelijk. Er zijn drie invalidentoiletten. Het gebouw heeft drie publieksliften. Het reserveren van rolstoelen of rollators is aan te raden, via boeking@hermitage.nl.

SLIM

Niemand kan zonder vrienden. Ook wij niet.

Daarom roepen wij u op Vriend te worden. Of Vriendin.
Zo steunt u de Hermitage Amsterdam.
En de vele, vele activiteiten die er plaatsvinden.
Aan de boorden van de Amstel.
En de zijarm Nieuwe Herengracht.

Voorstellen

Café-restaurant Neva

Café-restaurant Neva is gevestigd in de Tuinvleugel van de Hermitage Amsterdam, boven de entreefoyer. Het heeft zijn naam te danken aan rivier die door St.-Petersburg stroomt en waarlangs de Hermitage zich bevindt. In Neva komen kunst, cultuur en gastvrijheid op een bijzondere manier samen.

Openingstijden Neva

Dagelijks 10–17.30 uur

Reserveren

020 530 74 83
inforestaurant@hermitage.nl
Voor groepsreserveringen of evenementen kan contact worden opgenomen met events@hermitage.nl of 020 530 87 59.

Lees meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.