Hermitage Amsterdam start wedstrijd
Wie dekt de mooiste dinertafel van Nederland?

Op 1 december start de Hermitage Amsterdam een grote tafeldekwedstrijd. Aanleiding is de tentoonstelling Dining with the Tsars, breekbare schoonheid uit de Hermitage. De tsaren blonken uit in feestelijk dekken van de dinertafel. De gasten moesten onthaald worden op een wervelend spektakel van servies, bestek, glaswerk, versieringen, kandelaars, tafelfiguren, vazen en allerlei speciaal ontworpen objecten, passend bij het vooraf uitgekozen dinerthema.
Tegenwoordig bereiden velen tegen het einde van het jaar een grand diner voor familie, vrienden of andere gasten. Of het nu gaat om een tafel voor Thanksgiving, Kerstmis, Oudejaarsavond, een verjaardag, een intiem diner à deux: alles kan meedingen naar de prachtige prijzen:
een compleet 32-delig Wedgwoodservies, aangeboden door Blokker;
een exclusieve overnachting in hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam met culinair tsarendiner in Restaurant Bridges;
of een jaar lang iedere maand een fles Taittinger champagne.

Lees meer

Foto Janiek Dam
Opmaak Studio Berry Slok

Workshop porselein schilderen

Heb jij altijd al je eigen porseleinen bord willen schilderen?

Kijk dan snel hier want de nieuwe data van verschillende workshops zijn bekend.

Monumentale 17de-eeuwse kunstwerken door dak Hermitage Amsterdam getakeld

In de aanloop naar de opening van de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw in de Hermitage Amsterdam zijn op maandag 20 oktober 15 monumentale 17de-eeuwse groepsportretten verhuisd. Vanwege de grote afmetingen – het grootste doek meet ruim 3 bij 6 meter – kunnen ze door geen enkele deur en dienen ze met behulp van een kraan via het dak van de Hermitage Amsterdam in de Herenvleugel te worden getakeld. Het dak is speciaal voor de inhuizing aangepast.

Lees meer

Foto Evert Elzinga

Hermitage Amsterdam plaatst koperen labyrint van 100 m² in binnentuin

Op vrijdag 10 oktober is op een van de voormalige bleekvelden in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam een koperen labyrint geplaatst, ontworpen door beeldend kunstenaars Bart van Heesch en Emilie Kröner. Aanleiding om het labyrint te plaatsen is de tentoonstelling Dining with the Tsars. Breekbare schoonheid uit de Hermitage.

Lees meer

Fotografie Janiek Dam

Dining with the Tsars

Tot en met 1 maart 2015 is de tentoonstelling Dining with the Tsars te bewonderen in de Hermitage Amsterdam.

Fotografie Janiek Dam

Zeldzame bruiklenen Koninklijk Huis in Hermitage Amsterdam

Kort voor de opening van de tentoonstelling Dining with the Tsars. Breekbare schoonheid uit de Hermitage zijn door de Zilverbewaarder van Zijne Majesteit de Koning twintig handbeschilderde borden opgesteld in de Regentessenkamer in de Hermitage Amsterdam. Deze zeldzame bruiklenen komen uit de eigen collectie van het Koninklijk Huis. Ze behoren tot het Russische servies van grootvorstin Anna Paulowna. Deze ontving het servies van haar broer tsaar Alexander I voor haar bruiloft met prins Willem (later koning Willem II). Zij nam het servies als bruidsschat mee naar Nederland, waar het nog steeds in bezit is van de koninklijke familie. Het wordt door koning Willem-Alexander en koningin Máxima gebruikt bij officiële staatsdiners.

Lees meer

Fotografie Evert Elzinga

Creatieve cursussen en workshops voor jong en oud
Geef je nu op en ontdek je eigen creatieve talent!

Workshops voor volwassenen tijdens Dining with the Tsars

Klik hier voor meer informatie.
Aanmelden via educatie@hermitage.nl.

Chefkok Joris Bijdendijk herontdekt gerechten tsarenhof

Op verzoek van de Hermitage Amsterdam heeft Joris Bijdendijk, Executive Chef van Restaurant Bridges in hotel The Grand, zich laten inspireren door de producten en dinerstijl uit de tsarentijd. Hij gaf een eigentijdse twist aan menu’s die in de negentiende en vroege twintigste eeuw werden geserveerd op officiële diners aan het tsarenhof. Het resultaat is een speciaal menu van acht gerechten, variërend van beekforel gebakken op brioche met knolselderij, oester, amandel en saus van wilde groene kruiden, tot aardbeienyoghurt crémeux met meringue, verse amandelen en consommé van verveine met viooltjes.

Wil je meer weten en informatie over het arrangement?
bridgesrestaurant.nl

Fotografie recepten: Kees Hageman

© State Hermitage Museum, St Petersburg

Vanaf 29 november 2014 te zien in Hermitage Amsterdam: Hollanders van de Gouden Eeuw

Vanaf 29 november 2014 tot en met eind 2016 opent in de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw. In deze presentatie staan meer dan dertig groepsportretten uit de 17de eeuw centraal. De reusachtige schilderstukken afkomstig uit het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum worden aangevuld met andere schilderijen en objecten. Samen illustreren zij het verhaal van het voor Nederland zo typerende collectieve burgerschap. Deze ‘broers en zussen’ van De Nachtwacht zijn uniek in de wereld en vanwege hun formaat zelden te zien. Dankzij een bijzonder samenwerkingsverband tussen het Amsterdam Museum, het Rijksmuseum en de Hermitage Amsterdam worden deze meesterwerken de komende jaren zichtbaar voor een groot (internationaal) publiek.

Lees meer

Links: Nicolaes Eliasz Pickenoy, Schutters van de compagnie van kapitein Jan Claesz Vlooswijck, 1642, Rijksmuseum Amsterdam, 340 x 527 cm.
Rechts: Jacob Backer, Schutters van de compagnie van kapitein Cornelis de Graeff, 1642, Rijksmuseum Amsterdam, 367 x 511 cm.

De Hermitage Amsterdam bestaat 5 jaar!

De talentenexpositie over de Hermitage voor Kinderen is nu te zien in de Hermitage Amsterdam.

Opening van de talentenexpositie door (v.l.n.r.) de directeur van het VSBfonds Joost van Lanschot, de directeur van de Hermitage Amsterdam Cathelijne Broers, leerling van de academieklas 2014 Thor Braun en Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig.
Foto Janiek Dam

Lustrumtentoonstelling Hermitage Amsterdam:
Dining with the Tsars
Breekbare schoonheid uit de Hermitage

6 september 2014 – 1 maart 2015

In het jaar dat de Hermitage Amsterdam haar vijfjarig bestaan aan de Amstel viert, opent op 6 september 2014 de lustrumtentoonstelling Dining with the Tsars. Breekbare schoonheid uit de Hermitage. Aan de hand van acht porseleinen en creamware serviezen uit de Hermitage St.-Petersburg worden de bals en banketten van het tsarenhof beleefd. Bezoekers wanen zich te gast, alsof ze in bezit zijn van een keizerlijke uitnodiging, de trappen van het Winterpaleis bestijgen, de etiquetteregels leren, zich opmaken voor het officiële bezoek.

Lees meer

© State Hermitage Museum, St Petersburg

Hermitage Amsterdam maakt tentoonstellingen tot 2020 bekend

In het jaar dat de Hermitage Amsterdam haar vijfjarig bestaan aan de Amstel viert heeft het museum op vrijdag 11 april feestelijk de tentoonstellingsthema’s tot maar liefst 2020 bekendgemaakt. De negen thema’s zijn, in chronologische volgorde: Dining with the Tsars; Alexander, Napoleon & Joséphine; Juwelen uit de schatkamer van de Hermitage; Spaanse kunst; 1917, van Romanov tot Revolutie; Hollandse Meesters; Europees neoclassicisme; Catharina de Grote; en Goud van Scythen en Grieken.

Lees meer

© State Hermitage Museum, St Petersburg

Museumspel van de BankGiro Loterij

De Hermitage Amsterdam is een museum dat zonder structurele overheidssubsidie tentoonstellingen organiseert. Onze inkomsten komen uit kaartverkoop, sponsoring, vriendendonaties en winkelverkoop. De BankGiro Loterij is vanaf het eerste begin een gulle gever geweest voor ons museum. Zonder deze steun waren we in 2009 niet zo feestelijk open gegaan.

De duizenden deelnemers aan de loterij zijn we dus veel dank verschuldigd. Wilt u ook meedoen? Wij maken het u makkelijk. Aan de kassa van de Hermitage Amsterdam krijgt u bij aankoop van een entreekaart een Museumspel van de BankGiro Loterij.

Door mee te spelen maakt u kans op mooie prijzen en ondersteunt u ons museum. Van elk verkocht lot komt 50% ten goede aan de Hermitage Amsterdam. Waar gebruiken wij dat geld voor? We zetten het in voor de Hermitage voor Kinderen.

Wilt u online meespelen? Klik dan op de afbeelding hieronder.

De Hermitage Amsterdam 2009–2013

Ontwerp Studio Berry Slok

Studiecentrum

Het studiecentrum van de Hermitage Amsterdam is woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur voor iedereen én gratis toegankelijk. U kunt dus ook los van een bezoek aan de tentoonstelling de boeken- en beeldencollectie of de informatie op de computers raadplegen. In deze rustige ruimte kunt u in een van onze kunsttijdschriften bladeren of in The St. Petersburg Times lezen wat zich nu in Rusland afspeelt. Of kijken naar bijzondere beelden in ons filmarchief.

Filmprogramma

Op het grote scherm in het studiecentrum draait iedere woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur een filmprogramma.

Lees meer

Wifi

In het studiecentrum is er gratis toegang tot het internet. Kom met uw eigen laptop, smartphone of tablet en geniet van deze prettige en rustige ruimte!

Openingstijden: woensdag, zaterdag, zondag 13–17 uur

Voortgezet onderwijs

Het studiecentrum is ook het startpunt van de twee lesmodules die voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld zijn. Aan de hand van kijkkaarten leiden leerlingen elkaar door de tentoonstelling rond.

Meer informatie

Foto Jørgen Koopmanschap

Tentoonstellingsprogramma Hermitage Amsterdam

Dining with the Tsars6 september 2014 - 1 maart 2015
Alexander, Napoleon & Joséphine
onder voorbehoud
28 maart – 18 oktober 2015

© State Hermitage Museum St Petersburg
Foto Evert Elzinga

Recensies

Inhoud

Vormgeving

Service

Totaal

Lees wat anderen vonden van de tentoonstelling en laat uw impressies achter.

Eten en drinken in Café-restaurant Neva

Café-restaurant Neva is gevestigd in de Tuinvleugel van de Hermitage Amsterdam, boven de entreefoyer. Het heeft zijn naam te danken aan rivier die door St.-Petersburg stroomt en waarlangs de Hermitage zich bevindt. In Neva komen kunst, cultuur en gastvrijheid op een bijzondere manier samen.

Openingstijden Neva

Dagelijks 10–17.30 uur

Reserveren

020 530 74 83
reservering@neva.nl
Voor groepsreserveringen of evenementen kan contact worden opgenomen met events@neva.nl of 020 530 87 59.

Lees meer

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten in de Hermitage Amsterdam? Meld u dan aan.

SLIM

Niemand kan zonder vrienden. Ook wij niet.

Daarom roepen wij u op Vriend te worden. Of Vriendin.
Zo steunt u de Hermitage Amsterdam.
En de vele, vele activiteiten die er plaatsvinden.
Aan de boorden van de Amstel.
En de zijarm Nieuwe Herengracht.

Voorstellen

Service

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bezoek aan de Hermitage Amsterdam van te voren te plannen. U kunt onder andere een rondleider boeken, audiotours reserveren of het bezoek met uw museumclub aankondigen. Voor al deze reserveringen en aanmeldingen kunt u bellen naar 0900 HERMITAGE (0900 437648243) lokaal tarief of stuur een mail naar boeking@hermitage.nl.

Hermitage deze week

Foto Janiek Dam

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 25 december 2014 en 27 april 2015
Open op 1 januari 11-17 uur

© State Hermitage Museum, St Petersburg

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Contact

Voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s:
+31 (0)20 530 87 55

Voor alle overige vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55

Voor reserveringen van rondleidingen en zalen:
0900 HERMITAGE (0900-437648243) lokaal tarief

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u contact opnemen met reservations@guideid.com

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Partner Hermitage voor Kinderen
Strategiepartner
Internetpartner

Onze regenten, partners en fondsen.

Kindermenu
vanaf 6 september 2014

Bij aanschaf van een kinderkaartje krijg je een kindermenu cadeau!
Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees meer

Executive Chef Joris Bijdendijk

Executive Chef Joris Bijdendijk heeft zich laten inspireren door de producten en dinerstijl uit de tsarentijd. Hij geeft een eigentijdse twist aan menu’s die in de negentiende en begin twintigste eeuw werden geserveerd tijdens officiële diners aan het tsarenhof.

Wil je meer weten en informatie over het arrangement?
bridgesrestaurant.nl

Verwacht

Vanaf 29 november 2014

Verwacht

Vanaf 28 maart 2015

Vacatures

Voor de afdeling Communicatie, Educatie en Marketing (CEM) zijn wij op zoek naar een secretaresse (0,7 fte, 26,25 uur per week.)

Lees meer

Rondleiding boeken?

Voor meer informatie klik hier.

Wifi

In de Hermitage Amsterdam is nu ook Wifi beschikbaar!
Network naam: Hermitage_public
Wachtwoord: hermitage

Verloren voorwerpen

Voor informatie over verloren voorwerpen kunt u mailen naar: verlorenvoorwerpen@hermitage.nl.

Rolstoelfaciliteiten

Alle zalen en faciliteiten zijn rolstoelvriendelijk. Er zijn drie invalidentoiletten. Het gebouw heeft drie publieksliften. Het reserveren van rolstoelen of rollators is aan te raden, via boeking@hermitage.nl.

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.