Expeditie Zijderoute

Schatten uit de Hermitage

1 maart – 5 september 2014

Vanaf 1 maart 2014 ademt de Hermitage Amsterdam lang verdwenen beschavingen langs de legendarische Zijderoute. Tot en met 5 september 2014 laat de tentoonstelling Expeditie Zijderoute. Schatten uit de Hermitage de zeldzame schoonheid zien van ruim 250 objecten, zoals muurschilderingen, sculpturen, kostbaarheden van zijde, zilver, glas, goud, terracotta, die zijn opgegraven door Russische expedities in de negentiende en twintigste eeuw.

Lees meer

Hermitage Amsterdam maakt tentoonstellingen tot 2020 bekend

In het jaar dat de Hermitage Amsterdam zijn vijfjarig bestaan aan de Amstel viert heeft het museum op vrijdag 11 april feestelijk de tentoonstellingsthema’s tot maar liefst 2020 bekendgemaakt. De negen thema’s zijn, in chronologische volgorde: Dining with the Tsars, breekbare schoonheid uit het Winterpaleis; Napoleon en Alexander, vriend en vijand; Spaanse kunst; Goud van Scythen en Grieken; 1917, van Romanov tot Revolutie; Hollandse Meesters; Europees neoclassicisme; Catharina de Grote; en Juwelen uit de schatkamer van de Hermitage.

Lees meer

© State Hermitage Museum, St Petersburg a

Tentoonstelling Gauguin, Bonnard, Denis verwelkomde ruim 182.000 bezoekers

De tentoonstelling Gauguin, Bonnard, Denis. Een Russische liefde voor Franse kunst in de Hermitage Amsterdam is eind maart afgesloten met een resultaat van 181.962 bezoekers en gasten.

Lees meer

Foto Evert Elzinga

Zes studenten leggen voor de Hermitage een deel van de Zijderoute af

Op donderdag 27 februari 2014 vond tijdens de opening van de tentoonstelling Expeditie Zijderoute in de Hermitage Amsterdam de aftrap plaats van het project Retour Zijderoute, in het bijzijn van Eurocommissaris Neelie Kroes. In dit project leggen zes studenten archeologie en (kunst) geschiedenis een deel van de legendarische Zijderoute af. Ze gaan in een periode van vier maanden in Amsterdam de Hermitagecollectie en in Centraal-Azië de hedendaagse Zijderoute onderzoeken.

Lees meer

Fotografie Sascha Luna Esmail

Museumspel van de BankGiro Loterij

De Hermitage Amsterdam is een museum dat zonder structurele overheidssubsidie tentoonstellingen organiseert. Onze inkomsten komen uit kaartverkoop, sponsoring, vriendendonaties en winkelverkoop. De BankGiro Loterij is vanaf het eerste begin een gulle gever geweest voor ons museum. Zonder deze steun waren we in 2009 niet zo feestelijk open gegaan.

De duizenden deelnemers aan de loterij zijn we dus veel dank verschuldigd. Wilt u ook meedoen? Wij maken het u makkelijk. Aan de kassa van de Hermitage Amsterdam krijgt u bij aankoop van een entreekaart een Museumspel van de BankGiro Loterij.

Door mee te spelen maakt u kans op mooie prijzen en ondersteunt u ons museum. Van elk verkocht lot komt 50% ten goede aan de Hermitage Amsterdam. Waar gebruiken wij dat geld voor? We zetten het in voor de Hermitage voor Kinderen.

Wilt u online meespelen? Klik dan op de afbeelding hieronder.

Amsterdam Museum, Hermitage Amsterdam en Rijksmuseum gaan samenwerken met portrettengalerij

Op woensdag 12 februari 2014 hebben Paul Spies (Amsterdam Museum), Cathelijne Broers (Hermitage Amsterdam) en Martine Gosselink (Rijksmuseum) met een drievoudige handdruk hun samenwerking bekrachtigd voor een vaste expositie van meer dan dertig enorme groepsportretten uit de zeventiende en achttiende eeuw. Onder de werktitel Gallery of the Golden Age wordt voor het eerst een verzameling groepsportretten van deze omvang bijeengebracht. Het zijn portretten van groepen uit de burgerij, uniek in de wereld doordat ze het verhaal vertellen van het voor Nederland zo typerende burgerschap. Met deze unieke krachtenbundeling maken de drie Amsterdamse musea de kunstwerken, die – ook vanwege hun omvang – zelden worden getoond, zichtbaar voor een groot publiek. De expositie zal vanaf eind november 2014 in de Hermitage Amsterdam te zien zijn.

Lees meer

Maaltijd van schutters van de compagnie van kapitein Jacob Backer en luitenant Jacob Rogh, 1632 Nicolaes Eliasz. Pickenoy (1591–1653)

Cursussen en workshops voor volwassenen en kinderen

Wegens het grote succes van ons onderwijsprogramma bieden wij nu ook jongeren en volwassenen de unieke mogelijkheid om ons creatieve programma te volgen! De cursussen zijn gekoppeld aan de tentoonstellingen in de Hermitage Amsterdam en bestaan uit creatieve lessen geïnspireerd door de tentoonstellingsthema’s.

Lees meer

Foto Janiek Dam

De Hermitage Amsterdam 2009–2013

Ontwerp Studio Berry Slok

Studiecentrum

Het studiecentrum van de Hermitage Amsterdam is woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur voor iedereen én gratis toegankelijk. U kunt dus ook los van een bezoek aan de tentoonstelling de boeken- en beeldencollectie of de informatie op de computers raadplegen. In deze rustige ruimte kunt u in een van onze kunsttijdschriften bladeren of in The St. Petersburg Times lezen wat zich nu in Rusland afspeelt. Of kijken naar bijzondere beelden in ons filmarchief.

Filmprogramma

Op het grote scherm in het studiecentrum draait iedere woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur een filmprogramma.

Lees meer

Wifi

In het studiecentrum is er gratis toegang tot het internet. Kom met uw eigen laptop, smartphone of tablet en geniet van deze prettige en rustige ruimte!

Openingstijden: woensdag, zaterdag, zondag 13–17 uur

Voortgezet onderwijs

Het studiecentrum is ook het startpunt van de twee lesmodules die voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld zijn. Aan de hand van kijkkaarten leiden leerlingen elkaar door de tentoonstelling rond.

Meer informatie

Foto Jørgen Koopmanschap

Tentoonstellingsprogramma Hermitage Amsterdam

Expeditie Zijderoute1 maart 2014 – 5 september 2014
Dining with the Tsars6 september 2014 - maart 2015

© State Hermitage Museum St Petersburg

Recensies

Inhoud

Vormgeving

Service

Geheel

Totaal

Lees wat anderen vonden van de tentoonstelling en laat uw impressies achter.

Eten en drinken in Restaurant Neva

Restaurant Neva is gevestigd in de Tuinvleugel van de Hermitage Amsterdam, boven de entreefoyer. Het heeft zijn naam te danken aan rivier die door St.-Petersburg stroomt en waarlangs de Hermitage zich bevindt. In Neva komen kunst, cultuur en gastvrijheid op een bijzondere manier samen.

Openingstijden Neva

Dagelijks 10–17.30 uur

Reserveren

020 530 74 83
reservering@neva.nl
Voor groepsreserveringen of evenementen, in de avond en vanaf 20 personen, kan contact worden opgenomen met events@neva.nl of 020 530 87 59.

Lees meer

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten in de Hermitage Amsterdam? Meld u dan aan.

SLIM

Niemand kan zonder vrienden. Ook wij niet.

Daarom roepen wij u op Vriend te worden. Of Vriendin.
Zo steunt u de Hermitage Amsterdam.
En de vele, vele activiteiten die er plaatsvinden.
Aan de boorden van de Amstel.
En de zijarm Nieuwe Herengracht.

Voorstellen

Service

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bezoek aan de Hermitage Amsterdam van te voren te plannen. U kunt onder andere een rondleider boeken, audiotours reserveren of het bezoek met uw museumclub aankondigen. Voor al deze reserveringen en aanmeldingen kunt u bellen naar 0900-HERMITAGE (0900 437648243) lokaal tarief of stuur een mail naar boeking@hermitage.nl.

Hermitage deze week

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 26 april en 25 december 2014

© State Hermitage Museum, St Petersburg

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Contact

Voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV programma’s:
+31 (0)20 530 87 55

Voor alle overige vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55

Voor reserveringen van rondleidingen en zalen:
0900-HERMITAGE (0900-437648243) lokaal tarief

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u contact opnemen met reservations@guideid.com

Speurtocht Zijderoute

Bij aanschaf van een kinderkaartje krijg je een speurtocht voor het hele gezin cadeau!

Lees meer

Vacature

Er zijn op dit moment geen vacatures.

Lees meer

Rondleiding boeken?

Voor meer informatie klik hier.

Verloren voorwerpen

Voor informatie over verloren voorwerpen kunt u mailen naar: verlorenvoorwerpen@hermitage.nl.

Rolstoelfaciliteiten

Alle zalen en faciliteiten zijn rolstoelvriendelijk. Er zijn drie invalidentoiletten. Het gebouw heeft drie publieksliften. Het reserveren van rolstoelen of rollators is aan te raden, via boeking@hermitage.nl.

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.