Hollanders van de Gouden Eeuw

De tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw is nu te zien in de Hermitage Amsterdam.

Klik hier om naar de website te gaan.
Hollanders van de Gouden eeuw is samengesteld door het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum.

Vanaf zaterdag 28 november is het weer mogelijk om twee tentoonstellingen onder één dak te bezoeken want op 28 november gaat de nieuwe tentoonstelling Spaanse Meesters open voor publiek.

Extra Familieatelier in de kerstvakantie

Op woensdag 23 december, zondag 27 december en zondag 3 januari

Laat je inspireren door de Spaanse Meesters en maak je eigen zelfportret in een van onze prachtige ateliers.
Je krijgt een interactieve rondleiding door de tentoonstelling waarna je zelf aan de slag gaat.
De hele familie is welkom, jong en oud!
14 – 16.30 uur
€ 7,50 (excl. entree tentoonstelling)

Aanmelden via educatie@hermitage.nl.
Aanmelden is alleen mogelijk tijdens kantooruren; ma-vrij 10-17 uur. Doorgang alleen bij voldoende aanmeldingen.

Spaanse Meesters krijgen tedere en passievolle muzikale dimensie

Dj Von Rosenthal maakt mix voor tentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage

De Hermitage Amsterdam heeft de Nederlandse klassieke-muziek-dj Von Rosenthal gevraagd een mix te maken voor de tentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage. Speciaal hiervoor verdiepte hij zich in de Spaanse collectie van de Hermitage en reisde naar Madrid, waar hij El Escorial en het Museo del Prado bezocht. Von Rosenthal liet zich inspireren door de meesters van de Spaanse Gouden Eeuw zoals El Greco, Zurbarán, Velázquez, en door de latere meester Goya, die vaak in opdracht van Spaanse koningen werkten. Verwacht muziek van Ruperto Chapí, Orlando di Lasso, sonates uit de Spaanse periode van Domenico Scarlatti, Paco de Lucía, maar ook gharnati, een kruisbestuiving van Moorse en Spaanse muziek. Licht en donker, devotie en strijd: een soundtrack die een tedere maar passievolle extra dimensie geeft aan de beleving van deze buitengewone verzameling Spaanse meesterwerken.

Lees meer

Foto Ellis Faas

Spectral Spectrum legt onconventionele verbanden

Bijzondere presentatie ABN AMRO Kunstprijswinnaar Melvin Moti in de Hermitage Amsterdam van 26 november t/m 6 maart 2016

In de Hermitage Amsterdam is van 26 november 2015 tot en met 6 maart 2016 Spectral Spectrum te zien, een presentatie van beeldend kunstenaar Melvin Moti. Hij is de winnaar van de vijfde editie van de ABN AMRO Kunstprijs, een stimuleringsprijs voor talent in Nederland. Moti kreeg als onderdeel van de prijs de gelegenheid een jaar te werken aan een presentatie in de Hermitage Amsterdam. Het resultaat is een bijzondere tentoonstelling, waarbij hij aan de hand van werk van Jan Schoonhoven, Steven Aalders, Lidwien van de Ven, Sir Joshua Reynolds, Julius Henricus Quinkhardt, Philipp Franz Balthasar von Siebold en zijn eigen werken Miamalism (2008), A Century of Light (2010) en zijn nieuwe serie Secret Seals (2015), onconventionele verbanden legt. Moti wil de verbeeldingskracht van de kijker activeren, hem of haar attent maken op het ‘bewuste zijn’ en het vermogen tot waarnemen. Hij laat zien dat kijken niet alleen een vorm van afwachten is, maar een bewuste, actieve vorm van denken. Tussen kijken en begrijpen, tussen zien en inzien bestaat een fantastische ruimte, een ruimte van en voor het oog, van en voor de geest, waarin zowel de waarneming als het verstand voortdurend wordt uitgedaagd. De tentoonstelling kan beschouwd worden als één autonoom gebaar, als één installatie.

Lees meer

Jan Schoonhoven, Reliëf R72-43, 1972, papier-maché, karton en muurverf, 106 x 106 cm. Collectie ABN AMRO
Johann Christian Erxleben Quedlinburg, Duitsland 1744 – Göttingen, Duitsland 1777, Buddhadienst, Afbeelding uit Ph.Fr. von Siebold, Nippon. Archiv zur Beschreibung von Japan, 1832, ingekleurde litho, 59 x 40 cm, collectie ABN AMRO

Melvin Moti, Miamalism, 2008, titelpagina Life Magazine, 40 x 50 cm
Sir Joshua Reynolds, Portrait of Mary Barnardiston, 1750, olie op doek, 73 × 62 cm. Eigendom Melvin Moti. Foto Gert-Jan van Rooij

Spaanse Meesters uit de Hermitage.
De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya

28 november 2015 – 29 mei 2016

Op zaterdag 28 november 2015 opent de Hermitage Amsterdam de langverwachte kunsttentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage. De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya. Meer dan zestig meesterwerken, naast een schat aan grafiek en werken van toegepaste kunst: niet eerder was in Nederland zo’n breed overzicht te zien van Spaanse kunst, die ook nauwelijks in Nederlandse museumcollecties vertegenwoordigd is. Er bevinden zich topstukken onder als De apostelen Petrus en Paulus van El Greco (1587–92), Velázquez’ Portret van graaf-hertog Olivares (ca. 1638), Murillo’s Onbevlekte Ontvangenis (ca. 1680) en Goya’s Portret van de actrice Antonia Zárate (1810–11), naast schilderijen van leerlingen en latere schilders, tot en met Picasso. Samen vertellen ze van de opkomst en glorie van de Spaanse kunst, de Gouden Eeuw, waarvan de invloed tot in de moderne tijd zou reiken.

Lees meer

El Greco (Doménikos Theotokópoulos) (1541–1614), De apostelen Petrus en Paulus, 1587–92
Diego Velázquez de Silva (1599–1660), Hoofd van een man in profiel, ca. 1616
Bartolomé Esteban Murillo (1617–1682), Onbevlekte Ontvangenis, ca. 1680
Francisco José de Goya y Lucientes (1746–1828), Portret van de actrice Antonia Zárate, ca. 1810–11
Pablo Picasso (1881 –1973), Jongen met hond, 1905
© State Hermitage Museum, St Petersburg

Creatieve cursussen en workshops voor jong en oud
Geef je nu op en ontdek je eigen creatieve talent!

Workshops voor volwassenen tijdens Spaanse Meesters

Klik hier voor meer informatie.
Aanmelden via educatie@hermitage.nl.

Tentoonstellingsprogramma Hermitage Amsterdam

Hollanders van de Gouden EeuwTot eind 2016
Spaanse Meesters
onder voorbehoud
28 november – 29 mei 2016
Catharina de Grote
onder voorbehoud
18 juni 2016 – 15 januari 2017
1917. Van Romanov tot revolutie
onder voorbehoud
11 februari – 17 september 2017
Hollandse Meesters
onder voorbehoud
14 oktober 2017 – 27 mei 2018

© State Hermitage Museum St Petersburg

Hollandse Meesters uit de Hermitage

Oogappels van de tsaren
Zaterdag 14 oktober 2017 t/m zondag 27 mei 2018

De beroemde Hollandse Meesters uit St.-Petersburg komen naar Amsterdam. Bij de opening van de Hermitage Amsterdam in 2009 was het een belangrijk onderwerp van gesprek en in 2017 gaat het echt gebeuren. Het is een cadeau voor alle kunstliefhebbers met natuurlijk Rembrandt (waaronder prachtige late Rembrandts) en zijn beroemde en minder beroemde tijdgenoten.
Het wordt een feest van herkenning en ontdekking. Een tentoonstelling over de beroemdste verzameling Hollandse schilders buiten ons land.

Rembrandt Harmensz. van Rijn, De veroordeling van Haman, ca. 1665. Olieverf op doek © State Hermitage Museum, St Petersburg

De Plantage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam ligt in de Plantage, The Cultural Garden of Amsterdam. Midden in het centrum biedt deze buurt alles wat u zoekt in een stad: natuur én cultuur in een levendige, aangename omgeving.
Als u de mooiste buurt van Amsterdam wilt bezoeken en lange rijen en stromen toeristen wilt vermijden, dan mag u de Plantage niet missen. Bezoek er ook een van de andere musea of culturele instellingen. We kunnen het van harte aanbevelen!
Voor meer informatie: plantageamsterdam.nl.

Studiecentrum

Het studiecentrum van de Hermitage Amsterdam is woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur voor iedereen én gratis toegankelijk. U kunt dus ook los van een bezoek aan de tentoonstelling de boeken- en beeldencollectie of de informatie op de computers raadplegen. In deze rustige ruimte kunt u in een van onze kunsttijdschriften bladeren of in The St. Petersburg Times lezen wat zich nu in Rusland afspeelt. Of kijken naar bijzondere beelden in ons filmarchief.

Filmprogramma

Op het grote scherm in het studiecentrum draait iedere woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur een filmprogramma.

Lees meer

Wifi

In het studiecentrum is er gratis toegang tot het internet. Kom met uw eigen laptop, smartphone of tablet en geniet van deze prettige en rustige ruimte!

Openingstijden: woensdag, zaterdag, zondag 13–17 uur

Voortgezet onderwijs

Het studiecentrum is ook het startpunt van de twee lesmodules die voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld zijn. Aan de hand van kijkkaarten leiden leerlingen elkaar door de tentoonstelling rond.

Meer informatie

Foto Jørgen Koopmanschap

Hermitage deze week

Foto Janiek Dam

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag) en 25 december (Eerste Kerstdag)
Open op 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Verwacht

Vanaf 28 november 2015

Speurtocht langs de mooiste Spaanse schilderijen

Vanaf 28 november 2015

Bij aanschaf van een kinderkaartje krijg je een speurtocht voor het hele gezin cadeau.

Lees meer

Creatieve cursussen en workshops voor jong en oud

Geef je nu op en ontdek je eigen creatieve talent!

Klik hier voor meer informatie.

Vacatures

Voor de afdeling Communicatie, Educatie & Marketing zijn wij op zoek naar een Sponsor- en fondsenwerver.

Voor het museumrestaurant zijn wij per direct op zoek naar een medewerker bediening (oproepbasis).

Voor het museumrestaurant zijn wij per direct op zoek naar een medewerker keuken (oproepbasis).

Voor de afdeling Financiën van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam zijn wij op zoek naar een stagiair(e) Financiën.

Lees meer

Verwacht

Vanaf 14 oktober 2017

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten in de Hermitage Amsterdam? Meld u dan aan.

Rondleiding boeken?

Voor meer informatie klik hier.

Wifi

In de Hermitage Amsterdam is nu ook Wifi beschikbaar!
Network naam: Hermitage_public
Wachtwoord: hermitage

Verloren voorwerpen

Voor informatie over verloren voorwerpen kunt u mailen naar: verlorenvoorwerpen@hermitage.nl.

Rolstoelfaciliteiten

Alle zalen en faciliteiten zijn rolstoelvriendelijk. Er zijn drie invalidentoiletten. Het gebouw heeft drie publieksliften. Het reserveren van rolstoelen of rollators is aan te raden, via boeking@hermitage.nl.

SLIM

Niemand kan zonder vrienden. Ook wij niet.

Daarom roepen wij u op Vriend te worden. Of Vriendin.
Zo steunt u de Hermitage Amsterdam.
En de vele, vele activiteiten die er plaatsvinden.
Aan de boorden van de Amstel.
En de zijarm Nieuwe Herengracht.

Voorstellen

Café-restaurant Neva

Café-restaurant Neva is gevestigd in de Tuinvleugel van de Hermitage Amsterdam, boven de entreefoyer. Het heeft zijn naam te danken aan rivier die door St.-Petersburg stroomt en waarlangs de Hermitage zich bevindt. In Neva komen kunst, cultuur en gastvrijheid op een bijzondere manier samen.

Openingstijden Neva

Dagelijks 10–17.30 uur

Reserveren

020 530 74 83
inforestaurant@hermitage.nl
Voor groepsreserveringen of evenementen kan contact worden opgenomen met events@hermitage.nl of 020 530 87 59.

Lees meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.