Venezia!

Zowel St.-Petersburg als Amsterdam worden vaak het Venetië van het Noorden genoemd. Deze uitdrukking vormt een mooie aanleiding om hoogtepunten uit de collectie achttiende-eeuwse kunst uit Venetië te laten zien in de Hermitage Amsterdam. In de achttiende eeuw zorgden beroemde schilders als Canaletto, Longhi, Guardi en Tiepolo voor een grande finale van de rijke Venetiaanse kunsttraditie. In de verzamelingen van de Hermitage in St.-Petersburg zijn zij ruim vertegenwoordigd en voor de tentoonstelling is een keuze gemaakt van schilderijen, tekeningen en prenten van deze en andere beroemde kunstenaars. Het geheel wordt aangevuld met prachtige voorbeelden van het beroemde Venetiaanse glas, waar de stad een lange traditie in heeft.

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Partner Hermitage voor Kinderen
Internetpartner
Met dank aan

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 25 december 2014 en 27 april 2015
Open op 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar reservations@guideid.com

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.