Vincent. Het Van Gogh Museum in de Hermitage Amsterdam

29 september 2012 - 25 april 2013

Het Van Gogh Museum laat de werken van Vincent van Gogh (1853-1890) uit eigen collectie op een geheel nieuwe manier zien gedurende het tijdelijke verblijf in de Hermitage Amsterdam. Circa 75 belangrijke schilderijen, een selectie brieven, werken op papier en objecten worden zodanig gepresenteerd dat de bezoeker de persoonlijke zoektocht volgt van Vincent van Gogh naar de kern van zijn kunstenaarschap. De thema’s die de kunstenaar zelf gebruikte als leidraad voor zijn ontwikkeling vormen de basis van de presentatie Vincent. Het Van Gogh Museum in de Hermitage Amsterdam.

Tijdens de renovatieperiode van zeven maanden is het grootste deel van de Van Gogh collectie van het museum te zien in de Hermitage Amsterdam. Veel topstukken zoals Zonnebloemen, De slaapkamer, Amandelbloesem, De aardappeleters en Het gele huis worden getoond in verrassende combinaties van vroegere en latere werken. Daarmee zijn de beroemdste en meest favoriete schilderijen van Van Gogh te zien naast zijn minder bekende werken waarmee ze een nauw geheel vormen.

Oefening baart kunst

Vincent van Gogh stelde zich voortdurend nieuwe doelen: soms richtte hij zich op de schildertechnische kanten van het vak, zoals het effect van kleur of het creëren van een eigen stijl, soms op bepaalde onderwerpen, zoals het boerenleven, portretten of de natuur. Deze thema’s, die leidend waren voor de kunstenaar, geven vorm aan de opstelling van de collectie van het Van Gogh Museum in de Hermitage Amsterdam. Hierdoor kan het publiek kennismaken met het eigen artistieke programma van Van Gogh en zo zijn werk bekijken met een nieuwe blik.

Kijk voor meer infomatie op www.vangoghmuseum.nl.

Van Gogh Museum Amsterdam

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.