Drie dagen viering geboortedag Peter de Grote

Gratis toegang voor iedereen die Peter heet

De Hermitage Amsterdam viert in juni 2013 drie dagen lang de geboortedag van Peter de Grote. Hij werd geboren op 9 juni 1672. Tijdens het driedaagse programma heeft iedereen die Peter heet, op vertoon van een identiteitsbewijs, gratis toegang tot de tentoonstelling Peter de Grote, een bevlogen tsaar. Russische topgezelschappen geven op deze dagen concerten die gratis toegankelijk zijn voor alle bezoekers van de tentoonstelling. De concerten variëren van Russische hofmuziek uit de achttiende eeuw tot zeldzame barokmuziek en traditionele hoornconcerten in de binnentuin, met een exclusieve theeproeverij. De viering vindt plaats op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni in de Hermitage Amsterdam.

De muziekgezelschappen die optreden zijn op 7 juni het ensemble Solisten van Catharina met werken van onder anderen Mattheson en Johann Helmich Roman, op 8 juni het orkest Pratum Integrum met composities van Fodor, Berezovski en Bortnjanski en op 9 juni Hoorn Capella met muziek van onder anderen Bach, Tsjaikovski en Ravel.

Deze driedaagse viering is de aanloop naar een zomer vol weekendactiviteiten, waaronder concerten, toneelvoorstellingen zoals Zomergasten van Maksim Gorki, lezingen, films, rondleidingen en een nieuw geschreven kameropera over Peter de Grote, The Tsar, His Wife, Her Lover and His Head (tijdens het Grachtenfestival op 22 en 23 augustus).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.