Reizigers krijgen speciaal welkom in de Hermitage Amsterdam

2e kaartje gratis, meest originele bewijs van vervoer wordt beloond

Peter de Grote reisde eeuwen geleden naar Amsterdam, daarvan getuigt de tentoonstelling Peter de Grote, een bevlogen tsaar. Tijdens de laatste weken van de tentoonstelling biedt de Hermitage Amsterdam iedere reiziger het tweede toegangskaartje gratis aan. In deze actie is elk vervoerbewijs geldig: een trein-, metro-, bus- of tramkaartje, een vliegticket, maar ook de huur van een fiets of het ticket voor de rondvaartboot. De Hermitage verwelkomt iedereen uit binnen- en buitenland. Iedere week wordt de bezoeker met het meest originele bewijs van vervoer beloond met een gratis catalogus.

Peter de Grote reisde zelf ongeveer drie eeuwen geleden twee keer, eerst als vijfentwintigjarige tsaar en later met zijn echtgenote tsarina Catharina I, naar Amsterdam. Zijn bezoek en zijn indrukken van de stad Amsterdam beïnvloedden zijn plannen voor de ontwikkeling van Rusland. Van Peter de Grote is de uitspraak: ‘Als God mij tijd van leven geeft en gezondheid, wordt Petersburg een tweede Amsterdam.’

De Hermitage viert met deze bijzondere actie het succes van de tentoonstelling Peter de Grote, die al door ruim 150.000 bezoekers uit binnen- en buitenland is bezocht. De actie geldt alleen voor volbetalende bezoekers en loopt van zaterdag 17 augustus tot en met vrijdag 13 september, de laatste dag van de tentoonstelling. Bezoekers die hun meest originele bewijs van vervoer fotograferen in de Hermitage en deze foto uploaden op de Hermitage Facebookpagina (facebook.com/hermitage.amsterdam), maken elke week kans op het winnen van de tentoonstellingscatalogus (t.w.v. € 29,95).

Foto Evert Elzinga

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen
Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.