Peter de Grote tentoonstelling verlengd

Negen dagen lang twee grote tentoonstellingen onder één dak

Op veler verzoek verlengt de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling Peter de Grote, een bevlogen tsaar met 9 dagen tot en met zondag 22 september 2013. De Hermitage biedt hiermee de unieke kans om twee grote tentoonstellingen tegelijkertijd te bezoeken, want op 14 september opent de tentoonstelling Gauguin, Bonnard, Denis. Een Russische liefde voor Franse kunst.

Peter de Grote, een bevlogen tsaar vertelt het verhaal van een van de intrigerendste figuren uit de geschiedenis: de tsaar die zijn land optilde uit de middeleeuwen. Historische voorwerpen, persoonlijke bezittingen, schilderijen (waaronder Ruslands eerste Rembrandt), goudschatten uit Siberië, kostuums en wapens voeren de bezoekers, aan de oevers van de Amstel waar hij in 1697 zelf rondliep, mee naar zijn tijd en zijn leven. Tot nu toe bezochten al 160.000 mensen deze tentoonstelling.

Gauguin, Bonnard, Denis. Een Russische liefde voor Franse kunst besteedt aandacht aan drie grote namen uit de Franse schilderkunst van eind negentiende en begin twintigste eeuw: Paul Gauguin, Pierre Bonnard en Maurice Denis. Na de doorbraak van het impressionisme zochten zij naar nieuwe wegen. De ongrijpbare Gauguin (1848-1943) was de inspiratiebron voor de introverte Bonnard (1867-1947) en de theoreticus Denis (1870-1943). De laatste twee verenigden zich kortstondig met een aantal andere kunstenaars (zoals Félix Vallotton en Édouard Vuillard) onder de speelse naam les Nabis, wat in het Hebreeuws ‘profeten’ betekent. Deze kleine groep jonge kunstenaars kwam tot heel interessante resultaten. In tegenstelling tot de impressionisten, die vooral momentopnames van het licht in de natuur probeerden te vatten, legden de Nabis de nadruk op kleur, gevoel, symbool en verbeelding. Hun werk was al snel geliefd in Parijs, maar ook in Moskou. Hoogtepunten van de tentoonstelling zijn onder meer de geheel gereconstrueerde muzieksalon van verzamelaar Ivan Morozov met decoraties van Denis, de beroemde Middellandse Zee-triptiek van Bonnard, Heerlijke bron (Zoete visioenen) van Gauguin en Kinderen van Vuillard.

Voor een toeslag van slechts €5 op de entree van €15 zijn beide tentoonstellingen te bezoeken. Deze actie geldt voor zowel voltarief kaarten als kortingskaarten (Museumkaart, I amsterdam City Card, etc.).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen
Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.