Nicolaas & Alexandra

Het laatste tsarenpaar

Zelden is een persoonlijk verhaal zo verweven geweest met de loop van de mondiale geschiedenis als dat van de laatste tsarenfamilie van Rusland. De tentoonstelling presenteert het leven van het laatste tsarenpaar, Nicolaas II (1868-1918) en Alexandra (1872-1918) en van hun vijf kinderen Olga, Tatjana, Maria, Anastasia en de tsarevitsj Alexej. Als symbool van het oude Rusland werden zij in 1918 door de bolsjewieken in Jekaterinenburg vermoord, nadat de tsaar anderhalf jaar eerder was afgetreden. Talloze persoonlijke bezittingen, brieven, schilderijen, foto's en objets d'art van dit gezin zullen in de Hermitage Amsterdam te zien zijn in een indrukwekkend en persoonlijk verhaal.

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Partner Hermitage voor Kinderen
Internetpartner
Met dank aan

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 25 december 2014 en 27 april 2015
Open op 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Janiek Dam

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar reservations@guideid.com

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.