Alexanders Erfenis

Grieken in Egypte

17 september 2010 t/m 20 maart 2011

Gelijktijdig met de tentoonstelling over Alexander de Grote (356–323 v. Chr.) in de Hermitage Amsterdam presenteert het Allard Pierson Museum de tentoonstelling Alexanders Erfenis – Grieken in Egypte. De tentoonstelling, van 17 september 2010 t/m 20 maart 2011, laat zien wat Alexander de Grote in Egypte teweeg heeft gebracht. Hij bracht elementen uit de westerse cultuur naar het oosten en omgekeerd elementen uit de oosterse cultuur naar het westen. Alexanders Erfenis gaat over deze wederzijdse invloed en (culturele) versmelting van volkeren.

De tentoonstelling richt de aandacht op Egypte omdat Alexanders erfenis daar de meeste en duidelijkste sporen heeft nagelaten. De versmelting van eeuwenoude culturen, het Hellenisme genoemd, zorgde voor een nieuw elan en een nieuwe impuls voor kunst, techniek en wetenschap. Het Egyptische Ptolemaeënrijk bleef bestaan tot 30 voor Christus, toen de laatste farao van de dynastie, de legendarische Cleopatra, haar macht verloor aan de Romeinen. Maar Alexanders erfenis ging niet verloren en drukte zijn stempel op het Romeinse Rijk en daarmee op Europa.

Wat Alexanders erfenis ook is: niemand kan ontkennen dat Alexander de Grote een belangrijke en omstreden factor in de wereldgeschiedenis is geweest, die tot de dag van vandaag tot de verbeelding spreekt.

Voor meer informatie: www.allardpiersonmuseum.nl

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.