Schenken met belastingvoordeel

Extra belastingvoordeel

Wilt u schenken met optimaal belastingvoordeel? Leg dan uw schenking voor een periode van minimaal 5 jaar vast. Zo’n periodieke schenking is altijd 100% fiscaal aftrekbaar, ongeacht de jaarlijkse omvang. Er geldt een minimum van € 60, maar geen maximum; periodieke schenkingen staan helemaal los van drempels zoals de Belastingdienst die in andere gevallen hanteert. Voor periodieke giften is er sinds 1 januari 2014 geen verplichting meer om ze vast te leggen in een notariële akte.

Bij de totstandkoming van de wetswijziging is aangegeven dat een onderhandse akte voor periodieke schenkingen in elk geval moet bevatten:
- de persoonsgegevens van de schenker;
- de naam van de begiftigde instelling;
- de omvang van de periodieke gift (minimaal € 60);
- de jaarlijkse uitkeringen of verstrekkingen;
- de (minimale) looptijd van de schenkingsovereenkomst;
- een door de instelling aan de gift toe te kennen (uniek) transactienummer;
- een uniek nummer als bedoeld in de handelsregisterwet van de instelling.

Bij overlijden zal de overeenkomst ophouden te bestaan.

Periodieke schenkingsovereenkomst

Klik hier voor het model van de onderhandse overeenkomst van de Belastingdienst.

Rekenvoorbeeld

Zonder een schenkingsovereenkomst schenkt u € 100 per jaar. Met een schenkingsovereenkomst kunt u € 162 per jaar schenken (minimaal 5 jaar), terwijl u netto nog steeds € 100 betaalt. Hoe hoger de belastingschijf, hoe groter het voordeel. De Belastingdienst betaalt dus flink mee aan uw (structurele) schenkingen. Het belastingvoordeel met een schenkingsovereenkomst is afhankelijk van uw inkomen en leeftijd. Bereken met de Schenkcalculator uw persoonlijke voordeel.

Foto Wooning Aviation

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.