Periodieke schenking door particulieren

Extra belastingvoordeel

Wilt u schenken met optimaal belastingvoordeel? Leg dan uw schenking voor een periode van minimaal 5 jaar vast in een notariële akte. Dergelijke periodieke schenkingen zijn altijd 100% fiscaal aftrekbaar, ongeacht de jaarlijkse omvang. Er geldt een minimum noch een maximum; periodieke schenkingen staan helemaal los van drempels zoals de belastingdienst die in andere gevallen hanteert. Voor wie dat wil kunnen wij de notariële akte opstellen (zie hieronder).

Rekenvoorbeeld

Zonder een notariële akte schenkt u € 100 per jaar. Met een notariële akte kunt u € 162 schenken, terwijl u netto precies hetzelfde betaalt als voorheen. Hoe hoger de belastingschijf, hoe groter het voordeel. De Belastingdienst betaalt dus flink mee aan uw (structurele) schenkingen. Het belastingvoordeel bij notarieel schenken is afhankelijk van uw inkomen en leeftijd. Bereken met de Schenkcalculator uw persoonlijke voordeel.

Foto Wooning Aviation

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 25 december 2014 en 27 april 2015

© State Hermitage Museum, St Petersburg

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Contact

Voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s:
+31 (0)20 530 87 55

Voor alle overige vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55

Voor reserveringen van rondleidingen en zalen:
0900 HERMITAGE (0900-437648243) lokaal tarief

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u contact opnemen met reservations@guideid.com

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.