Sponsors

Founder
BankGiro Loterij

BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland en trotse founder van de Hermitage Amsterdam. Toen in de jaren negentig het idee ontstond voor een satellietmuseum van de fameuze Hermitage St.-Petersburg was de loterij direct enthousiast en stelde een substantiële bijdrage beschikbaar. Die bijdrage werd, zoals alle ondersteuningen die de loterij kan doen, bijeengebracht door de deelnemers aan de BankGiro Loterij. Dit startschot voor de succesvolle fondsenwerving was een signaal aan overige fondsen, overheden en bedrijfsleven. Het resultaat is deze parel aan de Amstel, die nog extra glanst in dit bijzondere jubileumjaar. Wij zijn trots op de Hermitage en danken alle loterijdeelnemers voor hun gulle bijdrage aan cultuur in Nederland.

Hoofdsponsor
ABN Amro

De historische relatie tussen ABN AMRO en Rusland gaat meer dan twee eeuwen terug. Een van de oudste voorgangers van ABN AMRO, de Amsterdamse firma Hope & Co., regelde van het einde van de achttiende eeuw tot in het begin van de twintigste eeuw een lange reeks leningen voor de Russische tsaren ter waarde van vele tientallen miljoenen. Hope & Co. was hierin zo succesvol dat zij als dank een aantal levensgrote tsarenportretten kreeg. Ook ontving zij als hofleverancier een verguld houten wapenschild dat in het kantoor van de bank aan de Keizersgracht hing. Deze bevinden zich allemaal nog in de kunstcollectie van ABN AMRO. Wij zijn er trots op dat wij als hoofdsponsor een bijdrage kunnen en mogen leveren aan de steeds weer wisselende tentoonstellingen van de Hermitage Amsterdam. Tentoonstellingen met een enorme historische rijkdom die voor een breed publiek toegankelijk worden gesteld.

Hoofdsponsor
Heineken

Voor Heineken bier, het meest internationale bier van de wereld, gedronken in 178 landen wereldwijd, is het waarschijnlijk dat de band met de inwoners van Rusland al geruime tijd bestaat, zoals deze advertentie uit ons archief suggereert. In 2002 kreeg Heineken voor het eerst eigen productiecapaciteit in Rusland, toen wij een brouwerij in St.-Petersburg overnamen. Sinds dat moment hebben wij een speciale band met St.-Petersburg en met de Hermitage. Een band die nog sterker werd met de komst van de Hermitage naar Amsterdam, de stad waar onze eigen geschiedenis 200 jaar geleden begon. Met onze ondersteuning van de Hermitage Amsterdam, willen wij de unieke band tussen beide steden onderstrepen.

Hoofdsponsor
Philips Electronics N.V.

De band tussen Philips en de Hermitage gaat terug tot 1898. Anton Philips maakte toen zijn allereerste verkoopreis naar Rusland. In St.-Petersburg bezocht hij het Winterpaleis, nu onderdeel van de Hermitage. Het uitgebreide assortiment, waaronder decoratieve kaarslampen met ‘gekrulde’ ballons, viel in de smaak. Een voor die tijd unieke opdracht om 50.000 Philips kooldraadlampen aan de toenmalige tsaar te leveren was het resultaat. Tot op de dag van vandaag verlicht Philips delen van het wereldberoemde museum in St.-Petersburg. Nu met moderne, energiebesparende LED-verlichting. Als hoofdsponsor van de Hermitage Amsterdam draagt Philips er met trots aan bij dat nog meer mensen kunnen genieten van de rijkdom aan bijzondere kunstschatten van dit unieke museum.

Sponsor
Fugro

Fugro steunt wereldwijd vele culturele en maatschappelijke initiatieven. Fugro voelt zich betrokken bij het bewaren en toegankelijk maken van waardevolle culturele erfenissen. In Nederland sponsoren we de Hermitage Amsterdam en haar tentoonstellingen die een brede groep mensen in staat stellen een steeds wisselende selectie van kunstschatten uit de Hermitage St.-Petersburg te bewonderen. We verzamelen en interpreteren gegevens over het aardoppervlak en de onderliggende lagen ter ondersteuning van onze opdrachtgevers bij het ontwerpen, bouwen, installeren, herstellen en onderhouden van hun infrastructuur. Wij werken vooral voor klanten in de olie- en gasindustrie en de bouw, zowel op zee als op land.

Partner Hermitage voor Kinderen

VSBfonds wil dat zo veel mogelijk mensen genieten van kunst en cultuur. Daarom steunt het fonds projecten die intensieve ontmoetingen met verschillende kunstsoorten mogelijk maken en cultureel erfgoed toegankelijk maken voor een groter of ander publiek. Omdat niet alle kinderen automatisch in contact komen met beeldende kunst, musea en creativiteit steunt VSBfonds de Hermitage voor Kinderen. Met dit programma geeft de Hermitage ieder kind de kans om met beeldende kunst, musea en een creatieve omgeving in contact te komen. In een gebouw met vijf ateliers, twee leslokalen en een Kinderkantine worden jaarlijks 10.000 schoolkinderen uit het basisonderwijs uit groot Amsterdam ontvangen. VSBfonds, iedereen doet mee.

Strategiepartner
Bain & Company

In het najaar van 2014 is in samenwerking met Bain & Company een impact study gestart om het maatschappelijke effect van de Hermitage voor Kinderen te onderzoeken.

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 25 december 2014 en 27 april 2015
Open op 1 januari 11-17 uur

© State Hermitage Museum, St Petersburg

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Contact

Voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s:
+31 (0)20 530 87 55

Voor alle overige vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55

Voor reserveringen van rondleidingen en zalen:
0900 HERMITAGE (0900-437648243) lokaal tarief

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u contact opnemen met reservations@guideid.com

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Partner Hermitage voor Kinderen
Strategiepartner
Internetpartner

Onze regenten, partners en fondsen.

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.