Amsterdam, 29 november 2013

Hermitage Amsterdam in december muzikaler dan ooit

Frans-Russische muziekmaand met acht concerten en vierdaags festival

Tussen 1 december en 5 januari is de Hermitage Amsterdam muzikaler dan ooit tevoren. De Frans-Russische muziekmaand betekent maar liefst veertien uur Franse en Russische muziek in acht concerten én een vierdaags festival. Pianisten en ensembles uit binnen- en buitenland brengen muziek van onder andere Debussy, Fauré, Milhaud, Rachmaninov, Ravel, Sjostakovitsj, Stravinsky en Tsjaikovski. Met op zondagen een speciaal concert in de kerkzaal en iedere woensdag jong muzikaal talent in Morozovs muzieksalon, die op ware grootte is gereconstrueerd in de tentoonstelling Gauguin, Bonnard, Denis. Een Russische liefde voor Franse kunst. Hoogtepunt is het weekend van 12 tot en met 15 december, waarin het kamermuziekfestival Winteravonden aan de Amstel plaatsvindt met Russische topmusici zoals het beroemde Borodin Quartet. Het festival is gebaseerd op de roemruchte Decemberavonden in het Poesjkin Museum in Moskou, waartoe meesterpianist Svjatoslav Richter destijds het initiatief nam.

De muziekmaand valt samen met de tentoonstellingen Gauguin, Bonnard, Denis. Een Russische liefde voor Franse kunst en Russisch atelier aan de Amstel. 10 hedendaagse kunstenaars. Daarnaast zijn te zien de expositie Modernists and More van Laurence Aëgerter, voorts Kom binnen bij, een expositie van literaire kinderklassiekers en ook nog de vaste expositie over de relatie Nederland - Rusland en de historie van het gebouw Amstelhof. Vanaf 6 december dompelt kunstenares Teresa Mar de hele voorgevel van de Hermitage onder in een spectaculaire lichtprojectie in het kader van het Amsterdam Light Festival.

De acht concerten zijn gratis voor tentoonstellingsbezoekers. Kaarten voor Winteravonden aan de Amstel (inclusief toegang tot de tentoonstelling Gauguin, Bonnard, Denis. Een Russische liefde voor Franse kunst) zijn uitsluitend te bestellen via winteravondenaandeamstel.nl en op de festivaldagen aan de speciale festivalkassa in de entreefoyer van de Hermitage Amsterdam.

Programma

 • 1 december 14 uur, kerkzaal
  Weinberg & Friends. Marcel Worms (piano) stelde een prachtig drieluik samen met werken van Weinberg, Prokofiev en Sjostakovitsj.
 • 4 december 14 uur, Morozovs muzieksalon
  Emma Besselaar (cello) en Kimball Huigens (piano) spelen werk van Sjostakovitsj.
 • 11 december 14 uur, Morozovs muzieksalon
  Michael Wilmering (bariton) en Olga Grishina (piano). Met o.a. Rachmaninov, Tsjaikovski, Duparc en Fauré
 • 12 - 15 december, kerkzaal
  Winteravonden aan de Amstel. Festival met 6 concerten. Met onder meer het Borodin Quartet, Anna Verkholantseva (harp), Dmitri Makhtin (viool) en Basinia Shulman (piano). Voorafgaand aan de avondconcerten blijft de tentoonstelling Gauguin, Bonnard, Denis. Een Russische liefde voor Franse kunst speciaal een uur open voor concertbezoekers
 • 18 december 14 uur, Morozovs muzieksalon
  Scholtes en Janssens (pianoduo). Met o.a. Debussy, Ravel en Rachmaninov
 • 22 december 14 uur, kerkzaal
  Kerstconcert Noël de France. Op feestelijke wijze brengen Jana Machalett (dwarsfluit), Miriam Overlach (harp), Charles Watt (cello) en Sabine Wüthrich (sopraan) kamermuziek voor de kersttijd. Met o.a. Six Noëls van Tournier en Gloria der Engelen uit Martins Trois Chants de Noël
 • 29 december 14 uur: kerkzaal
  Soedarynja Ensemble. Onder leiding van Swetlana Tsariova bruist het van de romantiek, met vooruitblik op de Russische kerst (7 januari)
 • 1 januari 14 uur, Morozovs muzieksalon
  Emma Besselaar (cello) en Kimball Huigens (piano) spelen werk van Sjostakovitsj
 • 5 januari 14 uur, kerkzaal
  Vivezza Trio. Inger van Vliet (viool), Nicole van Jaarsveld (klarinet) en Angélique Heemsbergen (piano) brengen Franse en Russische muziek van Milhaud, Stravinsky en Sjostakovitsj

v.l.n.r.: Marcel Worms, Borodin Quartet, Scholtens & Janssens (foto Merlijn Doomernik), Soedarynja Ensemble, Noël de France

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.