Amsterdam, 11 juni 2013

Honderden Peters vieren geboortedag Peter de Grote

Zomerprogrammering feestelijk van start gegaan

De zomerprogrammering van de Hermitage Amsterdam is op 7, 8 en 9 juni 2013 feestelijk van start gegaan met een reeks bijzondere concerten van Russische topgezelschappen. Zij waren vanuit Rusland naar Amsterdam gekomen in het kader van de geboortedag van Peter de Grote op 9 juni 1672. Zo blies in de kerkzaal het Petersburgse Horn Orchestra het publiek omver met hun krachtige vertolking van Ravels Bolero. De optredens van het ensemble Solisten van Catharina en het orkest Pratum Integrum trokken volle zalen. Iedereen die Peter heet kreeg gratis toegang, een actie die enkele honderden Peters en Petra’s en hun gezelschap heeft getrokken naar de tentoonstelling Peter de Grote, een bevlogen tsaar.

Tot en met augustus vinden er elk weekend speciale activiteiten rondom de tentoonstelling plaats met stadswandelingen - ontdek het Amsterdam van Peter de Grote!, Russische orgelmuziek, Gorki’s Zomergasten in de binnentuin en zelfs een nieuw geschreven kameropera over over Peter de Grote, The Tsar, His Wife, Her Lover and His Head (tijdens het Grachtenfestival op 22 en 23 augustus).

Voor meer informatie:

HERMITAGE AMSTERDAM

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Partner Hermitage voor Kinderen
Internetpartner
Met dank aan

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 25 december 2014 en 27 april 2015
Open op 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar reservations@guideid.com

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.