Tentoonstelling Vlaamse schilders in Hermitage Amsterdam met drie maanden verlengd. Impressionisten vervroegd

De huidige tentoonstelling over de Vlaamse schilders Rubens, Van Dyck & Jordaens is met drie maanden verlengd tot en met 15 juni 2012. De tentoonstelling, positief door pers en publiek ontvangen, toont een magistraal overzicht van 75 schilderijen en circa 20 tekeningen, waaronder talrijke meesterwerken van de grote drie van de Antwerpse school.

De impressionisten (werktitel)– met onder meer Vrouw in een tuin van Claude Monet – opent op 16 juni voor het publiek in de Herenvleugel en is daarna ruim zes maanden te zien tot en met 13 januari. Vanaf 29 september 2012 is het Van Gogh Museum met zijn topstukken te gast in de Keizersvleugel van de Hermitage Amsterdam. Vanaf dat moment zullen de twee tentoonstellingsvleugels tegelijk open zijn voor het publiek, dat zich optimaal kan laven aan de zonnige en kleurrijke schilderkunst van de geliefde Franse schilders uit de tweede helft van de negentiende eeuw. Nooit eerder was de beroemde Van Gogh-collectie onder één dak te zien met zo veel schilderijen van even vermaarde Franse tijdgenoten, zoals Monet, Renoir en Pissarro, uit het Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg.

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.