Van Gogh-collectie kan hele verbouwing zichtbaar zijn in Hermitage Amsterdam

Het Van Gogh Museum en de Hermitage Amsterdam kunnen vanaf dit najaar de werken van Vincent van Gogh gedurende de gehele renovatieperiode van het Van Gogh Museum, zeven maanden, zichtbaar houden in de Hermitage Amsterdam. Om dit mogelijk te maken heeft de Hermitage Amsterdam inmiddels, na intensief overleg met de Hermitage in St.-Petersburg, haar programma ingrijpend aangepast. De Hermitage werkt de komende maanden de details, waaronder de financiële voorwaarden, voor deze herprogrammering verder uit.

Herprogrammering Hermitage rond

Cathelijne Broers, directeur Hermitage Amsterdam: ’Met de gewijzigde programmering van de Hermitage is de tentoonstelling over het impressionisme naar voren geschoven om zo synergie te creëren tussen deze tentoonstelling en de Van Gogh-presentatie. Immers, nooit eerder was de beroemde Van Gogh-collectie onder één dak te zien met zoveel minstens even beroemde Franse tijdgenoten uit Staatsmuseum de Hermitage als Monet, Renoir en Pissarro. Voorts gaat de Peter de Grote-tentoonstelling eerder open, verschuift de geplande tentoonstelling over de Nabis-groep naar 2013, en wordt de huidige Rubens-tentoonstelling met drie maanden verlengd. We werken momenteel hard aan de financiering van de kosten voor deze herprogrammering. We zijn blij met het besluit van het Amsterdamse college van B&W om deels bij te dragen in die kosten. De gemeenteraad neemt hierover half februari een definitief besluit.’

Van Gogh Museum verhuist 7 maanden naar Hermitage

Meer dan zeventig Van Gogh-topstukken, aangevuld met brieven en prenten op papier uit de collectie van het Van Gogh Museum, zullen van 29 september 2012 tot en met 25 april 2013 in de Keizersvleugel van de Hermitage te zien zijn. Het Van Gogh Museum presenteert de werken in een speciaal voor de Hermitage ontwikkelde tentoonstelling. De werken blijven zo toegankelijk voor de vele toeristen en bezoekers uit binnen- en buitenland. Cultuurtoerisme is een zeer belangrijke factor in de Amsterdamse economie. De zichtbaarheid van de werken van Van Gogh in de Hermitage is in dat kader van groot belang. Het jaar Amsterdam 2013 is een jubileumjaar waarin de stad veel bezoekers verwacht. Om aandacht te vragen voor deze unieke samenwerking gaan de twee musea gezamenlijk campagne voeren. Het doel is kunstliefhebbers in Nederland en buitenland te wijzen op deze samenwerking en tijdelijke, bijzondere presentatie van de werken van Van Gogh. Voor Amsterdammers, waaronder Stadspashouders, worden speciale programma’s ontwikkeld.

Axel Rüger, directeur Van Gogh Museum: ‘Afgelopen juni kondigden we aan dat het Van Gogh Museum verbouwd moet worden om te blijven voldoen aan de strengere eisen op het gebied van brandveiligheid voor bezoekers en kunst. Vanaf het begin is het ons doel geweest de collectie tijdens deze noodzakelijke verbouwing zichtbaar te houden voor het publiek. We zijn blij dat de gesprekken die we hierover sinds februari 2011 voeren met de Hermitage, hebben geleid tot deze sluitende oplossing nu de Hermitage de herprogrammering rond heeft gekregen. Dit is goed nieuws voor de stad Amsterdam en de vele bezoekers en toeristen die de stad en culturele instellingen jaarlijks trekken.’

Het programma van de Hermitage Amsterdam 2012-2013

Rubens, Van Dyck & Jordaensverlengd tot en met 15 juni 2012
De impressionisten16 juni 2012 – 13 januari 2013
Van Gogh-collectie29 september 2012 – 25 april 2013
Peter de GroteMedio februari 2013 – 13 september 2013

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.