Voortgezet onderwijs

De onderwerpen van veel tentoonstellingen in de Hermitage Amsterdam passen in de Europese cultuurgeschiedenis. Dat komt goed uit, omdat men daar in het voortgezet onderwijs meer aandacht aan wil besteden. Het behoeft geen betoog dat in het tegenwoordige curriculum erg weinig aan de Europese en Nederlandse geschiedenis wordt gedaan. De Hermitage Amsterdam wil daarom niet alleen tentoonstellingsbezoek faciliteren, we bieden er ook een lespakket bij.

Voor alle niveaus van het voortgezet onderwijs ontwikkelt de Hermitage Amsterdam verschillende lesmodules ontwikkelen over zowel algemene onderwerpen als de specifieke tentoonstellingen. Deze modules worden toegepast op verschillende momenten. De lessen worden gegeven in het studiecentrum. Er zijn twee programma’s:

Korte module

Na binnenkomst volgt een introductiefilmpje. De leerlingen bekijken dit vanaf de tribune. Aansluitend volgt een bezoek aan de tentoonstelling, waarbij tussen de leerlingen themakaarten worden verdeeld. Kleine groepjes hebben elk een eigen thema waaraan ze speciale aandacht besteden. Na het tentoonstellingsbezoek zijn de leerlingen specialist in dit thema en krijgen ze de opdracht hun klasgenoten rond te leiden en hun er alles over te vertellen.

Foto Jørgen Koopmanschap

Lange module

Ook hier volgt na binnenkomst het introductiefilmpje. Dan wordt de tentoonstelling bezocht en worden de themakaarten gevolgd. Daarna keren de leerlingen terug in het studiecentrum en gaan ze aan de slag met een speciale computerles (twee personen per computer). De sessie wordt afgesloten met een presentatie van de opdrachten en uitkomsten, waarvoor weer naar de tribune wordt verhuisd.

Aanmelden

Kosten bedragen € 2,25 per persoon – zowel voor leerlingen als begeleiders.

U dient uw groepsbezoek minimaal 2 weken van tevoren aan te melden via educatie@hermitage.nl of via 0900-HERMITAGE (0900-437648243) lokaal tarief.

Download hier het aanmeldformulier.

Openingstijden

Maandag, dinsdag en donderdag de hele dag gereserveerd voor groepen van het voortgezet onderwijs. Woensdag, zaterdag en zondag vrij toegankelijk van 13 tot 17 uur.

Foto Jørgen Koopmanschap

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen
Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.