Hermitage School

Rond iedere tentoonstelling wordt een speciaal lespakket samengesteld voor de groepen 4, 5 en 6 uit het basisonderwijs in Amsterdam. Elke maakt klas op school kennis met de Hermitage Amsterdam en het onderwerp van de tentoonstelling in speciale voorbereidende weblessen. Deze kunnen klassikaal worden behandeld of in kleine groepjes achter de computer. Voorbereidingstijd: 4 of 5 weblessen, ± 15 minuten per les.

Daarna volgt een ochtendbezoek aan de Hermitage voor Kinderen. Het bestaat uit een rondleiding door de tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam en een workshop in een van de ateliers. Rondleiding en workshop worden gegeven door professionele docenten en/of beeldend kunstenaars. Daarna kan de meegebrachte lunch worden gebruikt in de Kinderkantine.

Duur workshop: 3 uur, van 9 tot 12 uur

Aanmelden

Dit programma is exclusief voor alle basisscholen in Amsterdam. Heeft u interesse om met uw school deel te nemen aan het Hermitage School-programma, vul dan het aanmeldformulier in en stuur dit naar educatie@hermitage.nl. Of neem contact op met de educatiemedewerkers van de Hermitage Amsterdam.

Hermitage Amsterdam
Afdeling Communicatie, Educatie & Marketing
Wieke van Veggel, Mascha Knuf
Postbus 11675
1001 Gr Amsterdam
T + (31)20 530 87 55
F + (31)20 530 87 58

Openingstijden

Het Hermitage School-programma wordt het hele schooljaar aangeboden, van dinsdag tot en met vrijdag.

Toegangsprijs

Deelname aan ons programma is gratis voor de scholen uit Amsterdam.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen
Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.