x
1 Groepsingang
2 Uit- en instapplaats bussen
3 Aanlegsteiger
4 Hermitage voor Kinderen
5 Parkeergarage stopera
6 Tramhalte
7 Metro-uitgang

Openbaar vervoer

Tram: lijn 9 en 14, halte Waterlooplein
Metro: lijn 51, 53 en 54, halte Waterlooplein, uitgang Nieuwe Herengracht

Met de auto

In de directe omgeving is betaald parkeren beperkt mogelijk. De dichtstbijzijnde bewaakte parkeergarages zijn die van Het Muziektheater, parking Waterlooplein aan de Valkenburgerstraat en Markenhoven in de Anne Frankstraat, vlakbij de ingang van de IJtunnel.

Download de volledige kaart, inclusief plattegrond van het gebouw hier.

Hermitage voor Kinderen

Onderzoek toont belang Hermitage-kunstonderwijs

Van Monet en Da Vinci tot Velázquez en Titiaan, schoolkinderen ontmoeten in de Hermitage de allergrootste kunstenaars. Jaarlijks bezoeken gemiddeld 10.000 basisschoolleerlingen de Hermitage voor Kinderen.

Foto Evert Elzinga

Talentscouting van school tot academie

Het eerste bezoek aan de Hermitage School begint met voorbereidende lessen in de klas. Onze deuren gaan exclusief voor de kinderen (6-10 jaar) open. Zij krijgen een rondleiding en een workshop, begeleid door onze professionele docenten en beeldend kunstenaars. Voor de geselecteerde talenten volgt hierna een uitgebreider kunstonderwijsprogramma met het Hermitage Atelier (1,5 jaar, 10-12 jaar) en de Hermitage Academie (3 jaar, 12-16 jaar). De lessen vinden plaats in een exclusief onderwijspand bestaande uit 5 ateliers, 2 leslokalen en een Kinderkantine. Het is de grootste educatieve ruimte van museaal Nederland.

Wij bieden meerjarig kunstonderwijs waarbij álle kinderen de kans krijgen hun artistieke talent te ontwikkelen, met een open blik voor de toekomst.

Vindt u dit ook belangrijk?

Help dan mee ons 10-jarenplan voor 100.000 schoolkinderen te realiseren.

Trots op resultaten onderzoek

Op verzoek van de Hermitage voor Kinderen heeft onderzoeksbureau Bain & Company een studie gedaan naar de sociale impact van het kunstonderwijsprogramma op kinderen. Het onderzoek bestond uit ruim 300 interviews met leerlingen uit de school- en talentenprogramma’s, ouders, docenten en experts. Hieruit is onder meer naar voren gekomen dat er een duidelijke groei is in de kennis van kunstgeschiedenis en de creatieve vaardigheden. 90% van de deelnemers gaf aan nogmaals naar een museum te willen en meer dan 50% van de ouders en kinderen ziet een duidelijke toename van het zelfvertrouwen. Het onderzoek stelt vast dat de Hermitage voor Kinderen het meest uitgebreide en complete onderwijsprogramma van alle Nederlandse musea is.
Daar zijn we trots op.

Download hier de volledige results brief van Bain & Company.

Wat maakt ons programma zo compleet? Klik hier voor de wapenfeiten.

Foto Evert Elzinga

Steun ons

Kunst stimuleert verwondering, creativiteit en ontroering. Daardoor sta je meer open voor de ideeën en opvattingen van anderen en laat je eerder de ander in zijn waarde. Met kunst dragen we dus bij aan de vorming van kinderen tot creatieve en zelfstandige mensen met een open blik. Een investering in de Hermitage voor Kinderen is een investering in de toekomst. Ook bedrijven en particulieren kunnen de Hermitage voor Kinderen steunen.
Klik hier voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden om ons te steunen.

Foto Evert Elzinga

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.