Reisaanbod

SRC laat je meer zien!

Meer informatie over deze reizen vindt u op de site van SRC.

Parijs en Waterloo
In de voetsporen van Napoleon

7-daagse busreis v.a. € 698, vertrek 20 juli 2015

U ziet:
- Arc de Triomphe en Dôme des Invalides
- château de Malmaison en de Fontainebleau
- route Napoleon in België
- Panorama Waterloo
- Heuvel met Leeuw Waterloo
- Napoleons laatste hoofdkwartier
- Wellington-museum en abdij Villers-la Ville

Napoleon was een kleine, maar imposante man, die niet alleen een belangrijke rol heeft gespeeld in de Franse geschiedenis, maar ook in die van heel Europa. Na de verschillende overwinningen van zijn leger leek het er even op dat het hele Europese vasteland onder controle van ‘de Kleine Keizer’ zou komen. In Rusland bleken zijn ambities echter te groot: Napoleon leed grote nederlagen, geteisterd door de zomerse hitte en daaropvolgende strenge winter. Uiteindelijk werd hij tijdens de befaamde Slag bij Waterloo verslagen.

In Parijs heeft hij veel sporen achtergelaten. De bekendste zijn de Arc de Triomphe, gebouwd om de overwinning op Oostenrijk en Rusland tijdens de Slag bij Austerlitz in 1805 te herdenken, en zijn praalgraf onder de gouden koepel van de Dôme des Invalides. Andere hoogtepunten van deze reis zijn de bezichtiging van zijn prachtige verblijf château de Malmaison, waar hij met zijn geliefde vrouw Joséphine woonde, en château de Fontainebleau, waarin hij zichzelf kroonde tot keizer.

Vanuit Frankrijk volgen we de route die Napoleon door België in zijn laatste dagen volgde, tot aan Waterloo. Hier vinden we nog sporen van de veldslag die het verloop van de Europese geschiedenis bepaalde. In 2015 viert de Slag van Waterloo zijn 200ste ‘verjaardag’. Reist u in dit bijzondere jaar Napoleon achterna, van zijn hoogtepunten in Parijs tot zijn Waterloo?

Meer informatie over deze reizen vindt u op de site van SRC.

SRC heeft nog meer reizen naar Rusland!

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Internetpartner
Strategiepartner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag) en 25 december (Eerste Kerstdag)
Open op 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.