Hermitage Reizen

Op bezoek bij de Romanovs

Zesdaagse reis om de stad van de tsaren te verkennen: Sint Petersburg

De stad, gesticht door Peter de Grote, verbindt de bezoeker met de glamour van het verleden en de moderniteit van de 21ste eeuw. Hoogtepunten van de reis zijn de schatten van de Hermitage, de collectie Fabergé in het nieuwe museum, een bezoek aan de Chorale Synagoge, een kijkje achter de schermen in het Keizerlijke Aleksandrinski Theater en meer - Sint Petersburg op zijn mooist.

Tijdens deze reis ontdekt u St. Petersburg, de stad aan de Finse Golf. Alle Russische grootheden zijn hier bij elkaar gekomen, van de tsaren tot Lenin, van Dostojevski tot Poesjkin en van Tsjaikovski tot Gergjev. De ‘Hollandse’ tsaar Peter de Grote heeft Petersburg in 1703 gesticht om zijn land in contact met Europa te kunnen brengen. Vladimir Lenin heeft in deze stad met de Russische Revolutie in 1917 de wereldgeschiedenis een nieuwe draai gegeven.

In de Hermitage krijgt u een rondleiding langs de door Peter en Catharina de Grote verzamelde werken van Hollandse meesters - een duizelingwekkende collectie schilderijen, waaronder een recordaantal van Rembrandt. Maar ook Italiaanse Renaissance, Spaanse barok, Franse impressionisten en een collectie oosterse kunst zijn in dit wereldberoemde museum te vinden.

De rijkdom en kunstlievendheid van de Romanovs straalt af van de recentelijk gerestaureerde residentie Oranienbaum, die tijdens deze reis bezocht kan worden. Het zomerverblijf van de tsarenfamilie, met het speelse Chinese paleis, het grote paleis en de fraaie parken staat op de Werelderfgoedlijst. ‘s Avonds kunt u een concert in een patriciërspaleis beluisteren of een opera- of balletvoorstelling in het Mariinski-theater bijwonen. St. Petersburg is een stad waar de historische banden met Nederland al meer dan driehonderd jaar voortleven. Van de handelslieden uit Vriezenveen en de winkeliers in de Hollandse kerk tot Cornelis Cruys, medeoprichter van de Russische vloot, en Novaja Hollandia, ooit een haventerrein ten tijde van Peter de Grote en nu een van de artistieke en historische plekken in de stad.

In de wereldberoemde Hermitage, met zijn enorme collectie schilderkunst, zijn naast de zalen met schilderijen de audiëntie- en galazalen van het Winterpaleis alsook de privévertrekken van de tsaren zeer de moeite waard. St. Petersburg is niet alleen de uitverkoren plek om van de klassieke kunst te genieten maar ook een centrum van hedendaagse kunst, bij voorbeeld te zien in het Russisch Museum in de collectie van de Russische avant-garde. Een rondleiding achter de schermen van het Keizerlijke Alexandrinski Theater behoort tot de hoogtepunten van de reis, ook dankzij de schitterende collectie van theaterkostuum en decor.

Hoogtepunten van deze reis
- Rondleiding door de Hermitage met zijn unieke kunstcollectie
- Bezoek aan de avant-garde-collectie van het Russisch museum
- Rondleiding achter de schermen van het Keizerlijke Alexandrinski Theater
- Excursie Joods en muzikaal Sint-Petersburg
- Uitstapje aan het paleis van Paul I in de zomerresidentie van de Russische tsaren Pavlovsk
- Mogelijkheid om ballet-, orkest- of operavoorstelling bij te wonen

Dagprogramma

Dag 1
Vlucht per KLM Amsterdam - Sint-Petersburg en transfer naar het hotel. Onderweg de eerste kennismaking met deze vaak met Venetië en Amsterdam vergeleken stad met ontelbare kunstschatten.

Dag 2
's Ochtends een bezoek aan de Hermitage. Het wereldberoemde museum bevindt zich in het Winterpaleis, de voormalige residentie van de Russische tsaren. Wij besteden aandacht aan de bijzondere vertrekken van het Winterpaleis, krijgen een eerste indruk van de schilderijencollecties en bewonderen de Rembrandts. Na de lunch een boottocht over de grachten van Sint-Petersburg en de Neva. 's Avonds een besloten concert in een patriciërspaleis (facultatief en onder voorbehoud van repertoire).

Dag 3
Deze ochtend bezoek aan het Russisch Museum, een door Nicolaas II gestichte, publieke verzameling Russische schilderkunst. De collectie avant-garde is de eyeopener van dit bezoek. 's Middags een rondleiding achter de schermen van het Keizerlijke Alexandrinski–theater, uit 1856, een Unesco-Werelderfgoed, een schitterend voorbeeld van klassieke architectuur. Het theater is bekend om een unieke verzameling decors en kostuums. Facultatief avondprogramma met een ballet of operavoorstelling in het Mariinski-theater (facultatief en onder voorbehoud repertoire).

Dag 4
's Ochtends een rondleiding Joods Petersburg met o.a. bezoek aan de Chorale synagoge. De middag kunt u gebruiken om Sint-Petersburg op eigen gelegenheid te verkennen; of een kopje koffie te drinken in het Grand Café in het voormalige postkantoor aan de Nevski prospect; of om deel te nemen aan de facultatieve excursie naar een recentelijk in oude glorie herstelde zomerresidentie van de Romanovs, Oranienbaum. 's Avonds een concert in de Sjostakovitsj-Filharmonie (facultatief en onder voorbehoud van repertoire).

Dag 5
’s Ochtend verkenning van het muzikaal Sint-Petersburg met o.a. bezoek het huis-museum van Rimsky-Korsakov en aan het Alexander Nevsky klooster, waar menig Russische muziekgrootheid bijgezet is – bij voorbeeld de beroemde componisten Tsjaikovski en Moessorgski. In de middag een wandeling "Drie eeuwen Nederlandse geschiedenis in Sint-Petersburg", met onder meer 'Hollandse' gebouwen aan de Nevski Prospekt. Aansluitend voor de liefhebbers een bezoek aan het museum van de befaamde tsarenjuwelier Carl Fabergé, bekend van de Fabergé-paaseieren.

Dag 6
Tijdens de laatste ochtend wordt het paleis bezocht van Paul I in Pavlovsk, een zomerresidentie van de tsaren. Hier is Anna Paulowna opgegroeid, hier, in het Rozenpaviljoen, vierden zij en Willem II hun afscheidsfeest voor vertrek naar Nederland. Aansluitend transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

N.B. Programmaonderdelen en –volgorde onder voorbehoud.

Vertrekdata7 mei, 11 juni, 24 september, 16 oktober
Reissomvanaf € 745 per persoon

Meer informatie op aanvraag info@voyageculture.nl.

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 25 december 2014 en 27 april 2015
Open op 1 januari 11-17 uur

© State Hermitage Museum, St Petersburg

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Contact

Voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s:
+31 (0)20 530 87 55

Voor alle overige vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55

Voor reserveringen van rondleidingen en zalen:
0900 HERMITAGE (0900-437648243) lokaal tarief

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u contact opnemen met reservations@guideid.com

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Partner Hermitage voor Kinderen
Strategiepartner
Internetpartner

Onze regenten, partners en fondsen.

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.