x
1 Groepsingang
2 Uit- en instapplaats bussen
3 Aanlegsteiger
4 Hermitage voor Kinderen
5 Parkeergarage stopera
6 Tramhalte
7 Metro-uitgang

Openbaar vervoer

Tram: lijn 9 en 14, halte Waterlooplein
Metro: lijn 51, 53 en 54, halte Waterlooplein, uitgang Nieuwe Herengracht

Met de auto

In de directe omgeving is betaald parkeren beperkt mogelijk. De dichtstbijzijnde bewaakte parkeergarages zijn die van Het Muziektheater, parking Waterlooplein aan de Valkenburgerstraat en Markenhoven in de Anne Frankstraat, vlakbij de ingang van de IJtunnel.

Download de volledige kaart, inclusief plattegrond van het gebouw hier.

Op bezoek

Bus

In- en uitstappen Weesperstraat, groepsingang Nieuwe Keizersgracht

Boot

Steiger met halte Museumboot voor hoofdingang Amstel. Ook voor hop on, hop off Canal Bus comfortabele boten volgens een vast tijdschema. Op diverse locaties in de stad op- en afstappen. Groepssteiger Nieuwe Keizersgracht.

Voor meer informatie canal.nl

Openbaar vervoer

Tram 9 en 14, halte Waterlooplein
Metro 51, 53 en 54, halte Waterlooplein, uitgang Blauwbrug (Let op: vanaf 18 april is de toegang Nieuwe Herengracht i.v.m. een verbouwing gesloten. De toegang Blauwbrug is open)

Routebeschrijving

Download routebeschrijving

Taxi Electric

Taxi Electric is de eerste elektrische taxiservice van Europa. Hun missie is de taximarkt (milieu)vriendelijker te maken. Dit doen zij door hoogwaardige elektrische taxiservices aan te bieden in heel Nederland, voor de prijs van een reguliere taxi.
Taxi Electric onderneemt voor een betere wereld. Sociale impact vinden zij belangrijker dan veel winst maken. Daarom werven zij hun chauffeurs actief onder vriendelijke vijftigplussers, voor wie het vanuit de werkloosheid vaak moeilijk is weer aan een baan te komen. De intern opgeleide chauffeurs leveren excellente service, die door klanten gemiddeld met een 8,5 wordt gewaardeerd.
Voor elke rit die wij met Taxi Electric rijden, doneren zij een deel aan ons kunstonderwijsprogramma Hermitage voor Kinderen. Dit programma is gratis toegankelijk voor alle Amsterdamse kinderen, om hen ongeacht hun achtergrond een gelijke kans te geven hun creatieve talent te ontwikkelen. Download de Taxi Electric app en ervaar zelf de high end service waar zij bekend om staan.

Valet service WeParc

De Hermitage Amsterdam maakt het mogelijk uw auto door valet-service WeParc te laten parkeren. De kosten bedragen € 30 voor 5 uur en € 35 voor een hele dag. Een valet bestellen kan via de website van WeParc, of de iPhone- of Android-app. Geef uw aankomsttijd aan en stap voor de deur van de Hermitage uit. Een van de WeParc-chauffeurs zal uw auto in een garage parkeren en weer terugbrengen wanneer u maar wilt. Reserveer op tijd, vol is vol!

Parkeren

Parkeergarages Nationale Opera & Ballet, Waterlooplein en Markenhoven of amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeren

Plattegrond

Klik op de foto voor een situatieschets.

Download de volledige kaart inclusief plattegrond van het gebouw hier.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.