x
1 Groepsingang
2 Uit- en instapplaats bussen
3 Aanlegsteiger
4 Hermitage voor Kinderen
5 Parkeergarage stopera
6 Tramhalte
7 Metro-uitgang

Openbaar vervoer

Tram: lijn 9 en 14, halte Waterlooplein
Metro: lijn 51, 53 en 54, halte Waterlooplein, uitgang Nieuwe Herengracht

Met de auto

In de directe omgeving is betaald parkeren beperkt mogelijk. De dichtstbijzijnde bewaakte parkeergarages zijn die van Het Muziektheater, parking Waterlooplein aan de Valkenburgerstraat en Markenhoven in de Anne Frankstraat, vlakbij de ingang van de IJtunnel.

Download de volledige kaart, inclusief plattegrond van het gebouw hier.

Op bezoek

Rondleidingen

Een rondleiding geeft u een goed beeld van de huidige tentoonstelling. Onze professionele gidsen kunnen afhankelijk van uw wensen een rondleiding geven over een van onze tentoonstellingen, de geschiedenis van ons museum of een combinatie van allen.

Voor het reserveren van een rondleiding kunt u een email sturen naar rondleidingen@hermitage.nl of boek via het aanvraagformulier. Het maken van een reservering is mogelijk tot uiterlijk twee weken voor aanvang van uw bezoek.

Een rondleiding duurt ongeveer een uur en kost € 90 (exclusief toegang tot de tentoonstelling). De maximale groepsgrootte per rondleider is 15 personen. Rondleidingen zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits, Engels, Italiaans, Turks, Arabisch, Berbers en Russisch.

Groepsbezoek (vanaf 15 personen)

Aanmelden van groepsbezoeken (vanaf 15 personen) kan via mail@hermitage.nl.
Een groepsbezoek staat pas geboekt wanneer u een bevestiging hiervan heeft ontvangen via mail@hermitage.nl.

Externe gidsen

Het is externe gidsen toegestaan een rondleiding te geven in de Hermitage Amsterdam. Aanmelden is verplicht via mail@hermitage.nl.
Een externe rondleiding staat pas geboekt wanneer u een bevestiging hiervan heeft ontvangen via mail@hermitage.nl.

Arrangementen

Het is ook mogelijk uw rondleiding te combineren met een ontvangst van koffie/thee & taart, een heerlijke broodjes of 2-gangen lunch, een uitgebreide high tea of een aansluitende borrel in café-restaurant Neva. Zo bieden wij ook het populaire Catharina de Grootste arrangement aan. Een rondleiding inclusief d Chef’s lunch (vanaf €39,50 pp). U wordt hierbij ontvangen met een heerlijke lunch, waarna uw gezelschap met een gids de tentoonstelling bezoekt.

Er zijn ook diverse cateringmogelijkheden. Voor meer informatie over ons cateringaanbod verwijs ik u graag door naar afdeling meetings & events. Hiervoor kunt u contact opnemen via events@hermitage.nl.

Lezingen op aanvraag

U kunt ook een lezing over de tentoonstelling, over de geschiedenis van Amstelhof of over de Hermitage St.-Petersburg aanvragen. Deze worden gegeven door een van onze professionele rondleiders. De kosten bedragen € 175 (exclusief huur van de zaal). Ook een lezing op locatie is mogelijk. De kosten hiervan zijn € 250 (excl. reiskosten).
Meer informatie: 0900-HERMITAGE (0900-437648243) lokaal tarief of rondleidingen@hermitage.nl.

Plattegrond

Klik op de foto voor een situatieschets.

Download de volledige kaart inclusief plattegrond van het gebouw hier.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag) en 25 december (Eerste kerstdag)
Open op 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.