Activiteiten

November 2010

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs, tenzij anders is vermeld!

Woensdag 3 november, 20 uur Poesjkinzaal

Filosofisch Spreekuur

Zoals Alexander te rade ging bij Aristoteles, zo kunt u vanavond bij filosoof Dries Boele aanschuiven met uw filosofische dilemma’s.

Museumnacht Alexander rules! in de Hermitage Amsterdam

Zaterdag 6 november, van 19 tot 2 uur hele gebouw

Van Grieks volksdansen en een workshop onsterfelijkheid met Ellen de Bruin tot ouzo in Neva en Sappho’s tears in de kerkzaal. Alexander regeert de n8 in de Hermitage Amsterdam. Alleen toegankelijk op vertoon van passepartout, geen kaartverkoop bij de Hermitage Amsterdam.

Entree via Amstel 51.

Voor meer informatie klik hier.

Zondag 7 november

geen liturgisch concert

Woensdag 10 november, 20 uur kerkzaal

Workshop Russische liederen door Tatiana Lina

Actrice en zangeres Tatiana Lina leert u tijdens deze workshop een aantal prachtige meerstemmige Russische liederen. Ervaar het karakter en de schoonheid van de Russische liederen en zing mee.

Aanmelden via seizoensprogramma@hermitage.nl, maximaal 30 deelnemers.

Zaterdag 13 november, 14 uur auditorium

De filosofie van Aristoteles en het leven van Alexander de Grote

In 343 v.Chr. werd Aristoteles door koning Philippus II uitgenodigd om leraar te worden van de jonge Alexander. Hij voorzag hem van inzicht in de retorica, ethiek en politieke filosofie. Volgens Plutarchus dankt Alexander zijn roemrijke heerschappij aan dit onderwijs van Aristoteles. De waarheid van deze opvatting kunnen we niet achterhalen. Arthur d’Ansembourg zal in zijn lezing wel een beeld geven van de opvattingen van Aristoteles over goed leiderschap en enkele verbanden leggen met het leven van Alexander de Grote.

Woensdag 17 november, 20 uur auditorium

The Last Station (2009)

Vertoning van het historisch drama over het leven van de Russische schrijver Leo Tolstoj, schrijver van meesterwerken als Oorlog en vrede en Anna Karenina. Met onder anderen James McAvoy, Christopher Plummer, Paul Giamatti en Helen Mirren. (Regie Michael Hoffman) Duur 112 min, Engelstalig, Nederlandse ondertiteling.

Zaterdag 20 november, 14 uur auditorium

Leve Tolstoj!

De honderdste sterfdag van Tolstoj wordt herdacht met een lezing over diens werk. Uitgever en Russisch vertaler Arie van der Ent neemt u mee naar de roerige tijden van Oorlog en vrede, Anna Karenina en meer. Een kennismaking voor de beginners, een feest der herkenning voor de liefhebbers.

Woensdag 24 november, 20 uur auditorium

De komst van Alexander

Interview Henk Singor door Fik Meijer

De komst van Alexander is het meest recente boek over Alexander de Grote. In dit boek beschrijft Henk Singor de beroemde tocht van Alexander. Hij vertelt hoe de Zijderoute van China naar het Midden-Oosten tot stand kwam, maar gaat ook in op het effect van Alexanders optreden in het huidige Iran, in India en de Midden-Aziatische gebieden, waar de invloed van de Griekse cultuur eeuwenlang voelbaar bleef. De komst van Alexander is een intrigerend boek over een onvoorstelbare expeditie van een groot veroveraar. Speciaal voor deze avond interviewt Fik Meijer de schrijver.

Zaterdag 27 november, 14 uur auditorium

Alexander als muzikale held

In deze lezing van Eric Moormann (hoogleraar Klassieke Archeologie, Radboud Universiteit Nijmegen) wordt aandacht besteed aan de rijkgeschakeerde muzikale verbeelding van Alexander de Grote. Vorsten lieten zich met hem vergelijken in de speciaal voor hen geschreven opera's waarin waarheid en fantasie vaak in elkaar overliepen. De keuze van de onderwerpen was door specifieke bronnen bepaald en de librettisten moesten van die gegevens een mooi verhaal maken.

Zondag 28 november, 14.00 uur kerkzaal

Cappella Den Haag

Cappella Den Haag is een nieuw projectkoor dat samengesteld is uit zeer ambitieuze amateurzangers. Speciaal voor de Hermitage Amsterdam heeft het koor een liturgisch programma samengesteld, met stukken van Arvo Pärt en Uģis Prauliņš.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.