Activiteiten

Augustus 2009

Amsterdam Chamber Theatre: Poesjkin. De Geboorte van een Dichter. De Zigeuners

1 augustus, 14.00 uur, ca. 60 minuten, locatie kerkzaal

Een kamervoorstelling over Aleksandr Poesjkins jeugd en de creatie van zijn verhalende gedicht De Zigeuners. Over de ervaringen van een klein eenzaam jongetje dat de kleuren, geuren en klanken van het leven ontdekt en in de wereld stapt van gevoelens en fantasie. In deze voorstelling klinken Russische, zigeuner- en Poesjkins eigen liederen, waarvoor originele muziek werd geschreven. Spel en zang: Frouke Flieringa (Nederland) en Tatiana Kouzovkina (Rusland).

Spoedcursus Russisch

5 augustus, 14.00 uur, ca. 90 minuten, locatie Tsjechovzaal

Een bliksemsnelle, eenmalige cursus huis, tuin en keuken-Russisch door Natalia Iancheeva. Maximaal 25 deelnemers, aanmelden via cursusrussisch@hermitage.nl

Kapella Slava Cultura

8 augustus, 14.00 uur, ca. 45 minuten, locatie kerkzaal

Het projectkoor Kapella Slava Cultura is een mannenkoor van zo'n twintig zeer geoefende zangers (solisten). Het repertoire bestaat, onder meer, uit religieuze muziek naar de Slavisch-Byzantijnse ritus, klassieke Russische werken en bekende Russische, Oekraïense en Georgische volksliederen. Sergé Latychev is de dirigent van Kapella Slava Cultura.

Anna Karenina, een dansdemonstratie & workshop

12 augustus, 14.00 uur, ca. 45 minuten, locatie kerkzaal

Anna Karenina is een monumentale negentiende-eeuwse roman vol drama en romantiek, en wordt met recht een waar meesterwerk genoemd. Nadat het verhaal van het boek ook als film, balletvoorstelling en toneelstuk is verschenen zullen Peter Bosveld & Euvgenia Parakhina (Dancing With The Stars) het nu als een dansshow gaan opvoeren. Uiteraard in de bijpassende Russische kostuums en ook aan de nodige drama en romantiek zal het niet ontbreken. Aansluitend geven zij een workshop in de balzaal van het Russische Hof. Danservaring niet vereist!

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.